İYİ Parti’nin Adayı Turhan Çömez’den ‘nazar boncuğu’ mesajı… Vekillikten belediye başkanlığına!

Turgay Kılıç/ YENİ İZMİR-İYİ Parti Genel Merkezi, Balıkesir Belediyesi Adaylığı için Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez’i...

TAKİP ET

Turgay Kılıç/ YENİ İZMİR-İYİ Parti Genel Merkezi, Balıkesir Belediyesi Adaylığı için Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez'i belirledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir Milletvekili Çömez'in Balıkesir Belediyesi Başkan Adaylığı için ismini açıklamıştı.

1965 yılında dünyaya gelen doktor ve siyasetçi Çömez, 28. Dönem İYİ Parti Balıkesir Milletvekili oldu. İstanbul TIP Fakültesi mezunu Çömez, 22. Dönem AK Parti Balıkesir milletvekilliği görevini yerine getirmişti. Öte yandan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlık görevini üstlenmişti.

Nazar boncuklu fotoğraf

Genel Cerrah Turhan Çömez, siyasi hayatına girmesiyle birçok siyasi dosyaları açıklamasıyla gündeme gelerek İYİ parti Genel Merkezi'nin kararıyla da Balıkesir Belediyesi Başkan adayı oldu. Sosyal medya hesabından kürsüdeki fotoğrafı ve nazar boncukların fotoğraflarını paylaşarak 'Var mısınız?' sorusunu yöneltti.

Vekillik tehlike mi oluşturdu?

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları ise, Turhan Çömez'in milletvekilliği yaptığı aylarda işçiler, köylüler, Ayasofya rantı konulu dosyaları inceleyerek iktidarın hedefi haline gelmişti. Çömez'in belediye başkanlığı adaylığına seçilmesiyle yapılan yorum düşündürttü.

Sosyal medya kullanıcısı, 'Tebrikler, hayırlı olsun. Balıkesir'e hayırlı olsun, varız, seninleyiz!' yanıtını verirken, milletvekili döneminde el attığı dosyaların birilerinin rahatsızlık duymasıyla vekillikten alınarak belediye başkanlığına getirtilmesini şöyle eleştirdi:

'Milletvekili sıfatınızla yaptığınız çalışmalar ve duruşunuz bazıları rahatsız etmiş anlaşılan. Sizi susturmak ve AKP'nin yolundaki taşları temizlemek için en basit yolu seçmişler. Yazık oldu! Sanırım bu duruma en çok sevinen Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Oktay Vural ve tabii ki Recep Tayyip Erdoğan.' 

Bakmadan Geçme