İzahı olmayan ekonominin mizahı olur

Türkiye’nin içinde bulunduğu yüksek enflasyon krizi ve ekonomik istikrarsızlık, vatandaşın alım gücünü iyice düşürdü. Orta gelirli...

Türkiye'nin içinde bulunduğu yüksek enflasyon krizi ve ekonomik istikrarsızlık, vatandaşın alım gücünü iyice düşürdü. Orta gelirli vatandaşlar, dar gelirli sınıfına düşerken, dar gelirli vatandaşlar açlık sınırının kat kat altında yaşıyor. Esnaf ise batıp kepenk kapatmanın sınırına dayanmış durumda. Vatandaşların alım gücünün düşmesi sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alırken, bu durumu mizah ile ele alan bir vatandaşın paylaşımı sosyal medyada beğeni rekorları kırdı.

Çeyrek ekmek arasına iki dilim domates koyan bir vatandaş, ekmekleri enflasyon ve yüksek fiyatlara inat 5 liraya sattığını ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan bu paylaşım, ülkenin içinde bulunduğu durumun göstergesi olarak kabul edilirken, bazı vatandaşlar çeyrek ekmek arasına koyulan iki dilim domatesten oluşan sandviç maliyetinin bile 5 liraya ulaştığı yönünde yorum yaptı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme