İzban’a 2 yeni istasyon inşa edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğiyle işletilen İZBAN Banliyö Hattı’na iki yeni istasyon daha eklenecek. İhaleyi...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğiyle işletilen İZBAN Banliyö Hattı'na iki yeni istasyon daha eklenecek. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı ve inşaat çalışmaları başlayacak. Buca'da Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında 'Lale Mahallesi' istasyonu yapılacak. Çiğli'de ise Egekent ve Ulukent istasyonları arasında Katip Çelebi Üniversitesi istasyonu inşa edilecek.

İSTASYON SAYISI 43'E ÇIKIYOR

İZBAN hattı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğiyle 136 kilometrelik bir hat olarak hizmet vermektedir. İki yeni istasyonun eklenmesiyle istasyon sayısı 43'e çıkacak. Lale Mahallesi İstasyonu, Şirinyer ve Kemer arasında hizmet verecek ve özellikle Lale ve Küçükada mahallelerinde yaşayanların toplu ulaşımını sağlayacak. Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonu ise Egekent ile Ulukent arasında yer alacak ve Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinin sakinleri ile üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştıracak.

18 AYDA BİTİRİLECEK

Yapım çalışmaları 18 ay sürecek ve iki istasyonun entegre olacağı şekilde inşa edilecektir. İmalat çalışmaları kapsamında, zemin iyileştirmeleri, kaba inşaat, ince işler, mekanik ve elektrik imalatları, kataner deplasmanları ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. İZBAN Banliyö Hattı, Türkiye'nin en uzun banliyö hattı olup, Aliağa ile Menderes arasında hizmet vermektedir. Hat, yeni istasyonların devreye girmesiyle birlikte istasyon sayısını 43'e çıkaracaktır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme