İZBB ekipleri Foça'daki yangına müdahaleye devam ediyor

İzmir'in Foça ilçesinde başlayan yangın, bölgedeki ormanlık alana sıçradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alınması ve yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yangının akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Yangın, Yeni Foça Akdağ mevkiinde öğle saatlerinde başladı. Alevlerin hızla ormanlık alana yayılma riskiyle karşı karşıya kalan bölgeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri acil müdahale etti. Yangına müdahalede 12 arazöz, 10 su tankeri ve 1 dozer ile sahada aktif olarak görev yapılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinden gelen destek ekipleri de yangını kontrol altına almak ve yerleşim birimlerine ulaşmasını engellemek için seferber oldu. Yangının genişlemesinin önüne geçmek adına koordineli bir çalışma sürdüren ekipler, bölgedeki tehlikenin en kısa sürede ortadan kaldırılması için yoğun mesai harcıyor.

HAFRİYAT DÖKÜM SAHASINDAN MI ÇIKIYOR

Öte yandan bu yıl aynı bölgede 3. kez yagın çıktığını ifade eden bazı kişiler sosyal medyadan hafriyat döküm sahasını işaret ettiler. Yangınların bu bölgeden çıktığı iddiası konuşuluyor.

Bakmadan Geçme