İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı başlıyor

İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir'de kitapseverlere kapılarını açıyor.

Dokuz gün boyunca sürecek etkinlikte, birçok imza günü, söyleşi ve panel düzenlenecek. Edebiyat dünyasının önde gelen yazarları, şairler, çizerler ve düşünürler, okurlarıyla buluşacak. Bu yıl fuarın "Onur Konuğu" ise ünlü yazar Hakan Günday olacak. "Sinema ve Edebiyat" temasıyla gerçekleşecek fuar, yayıncılık dünyasının tüm paydaşlarını bir araya getirerek, kitap tutkunlarına eşsiz bir buluşma noktası sunacak.

Onur Konuğu Hakan Günday ve Etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen fuar, her yıl iki kez İzmir'de kitapseverlerle buluşuyor. 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek 4. İZKİTAP, "Onur Konuğu" olarak ünlü yazar, senarist ve oyun yazarı Hakan Günday'ı ağırlayacak. Günday, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen romanları, dizi ve film senaryolarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip. Fuarda okurlarıyla bir araya gelecek olan Günday, imza etkinliklerine katılacak ve söyleşilerde eserleri üzerine bilgi verecek.

Fuarda belirlenen ana tema "Sinema ve Edebiyat" olacak. Bu kapsamda sinema ve edebiyatın kesişim noktalarını ele alan söyleşiler, yazar-okur buluşmaları ve tematik etkinlikler düzenlenecek. Sinemaseverler ve edebiyat tutkunları, bu alandaki değerli isimlerle bir araya gelme fırsatı yakalayacak.

Kitap ve Kültür Dolu Bir Şölen Her yıl büyük ilgi gören İZKİTAP, bu yıl da dopdolu bir programla ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor. 350'ye yakın yayınevi, 20'ye yakın sahaf, eğitim yayınları ve birçok kültürel kurumun katılımıyla gerçekleşecek fuar, kitapseverlere geniş bir yelpazede seçenekler sunacak. 800'den fazla yazar, şair, gazeteci ve sanatçı, fuar boyunca binin üzerinde imza etkinliği ve söyleşiyle okurlarıyla buluşacak. Ayrıca uluslararası konuk yazarlar, sergiler ve kültürel paneller de fuarın önemli etkinliklerinden olacak.

Fuar, sivil toplum kuruluşları ve bu kuruluşlar bünyesindeki yazarların katılımıyla da zenginleşecek. Türkiye'nin en geniş sahaf katılımına sahip olan İZKİTAP, sahafların gerçekleştireceği müzayedelere de ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, nadir bulunan kitaplara ulaşma ve müzayedelerde satın alma fırsatına sahip olacak.

Ulaşım Kolaylığı ve Özel Seferler İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Fuar İzmir'e rahat ulaşabilmesi için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da özel ulaşım hatları oluşturacak. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir ve 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir hatlarının yanı sıra şehrin farklı noktalarından ek seferler düzenlenecek. Ayrıca, okullardan öğrencilerin fuara katılımını kolaylaştırmak için servisler de sağlanacak.

Fuar İzmir Yılda İki Kez Kitapseverlerle Buluşuyor

Yıl içinde 30'dan fazla fuar ve etkinliğe ev sahipliği yapan Fuar İzmir, geniş sergi alanları, seminer salonları, kafe alanları ve 2.500 araç kapasiteli ücretsiz otoparkıyla kitapseverlere keyifli bir deneyim sunuyor. 28 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleşecek fuarın, 10 binlerce ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Fuara katılacak yayınevleri, etkinlik programı, imza günü takvimi ve ulaşım bilgileri, kısa süre içinde fuarın resmi web sitesi kitapizmir.com üzerinden duyurulacak.

İZKİTAP, Ekim ayında Fuar İzmir'de, Nisan ayında ise Kültürpark'ta kitapseverlerle buluşuyor. İlkbaharda Kültürpark'ın eşsiz atmosferinde festival havasında geçen fuar, 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir'de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.


Bakmadan Geçme