İzmir 9 Eylül Yarı Maratonu 2500 kişiyle başladı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü onurlandıran 12. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, kente büyük bir coşku getirdi. 2 bin 500 sporcunun katıldığı yarış, Cumhuriyet Meydanı-İnciraltı-Cumhuriyet Meydanı güzergahında yapıldı ve büyük heyecana sahne oldu.

Kurtuluş Coşkusu Yarı Maratonla Başladı

Bu yılki yarış, 42 il ve 19 ülkeden gelen koşucularla, 12 yılın en kalabalık organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Maraton, engelli sporcuların katılımıyla başladı. Genel klasmanda erkeklerde Kenyalı Dominick Kipkirui Bett birinci olurken, kadınlarda Fransız Marie Clemence Calvin birinciliği kazandı. Türk sporcular arasında ise Ahmet Alkanoğlu ve Dilan Atak Kuluk birinciliği elde etti.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışın ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Levent Yıldır ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar takdim etti. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli de ödül töreninde yer aldı.

Yarışta dereceye giren sporculara, genel klasman ve yaş gruplarında ödüller verildi. Ayrıca, maratona katılanları yarış güzergahı boyunca alkışlayan İzmirliler, etkinliğe renk kattı.

Uluslararası Katılım ve Rekor Katılım

Bu yıl World Athletics Road Label statüsünde düzenlenen maratona, Kenyalı ve Fransız atletler gibi uluslararası düzeyde birçok sporcu katıldı. Maraton, büyük bir ilgi gördü ve İzmir'in kurtuluş coşkusunu uluslararası bir platformda kutlamış oldu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme