İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor

İzmir-Ankara arası inşa edilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, projenin...

TAKİP ET

İzmir-Ankara arası inşa edilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, projenin tamamlanmasının ardından İzmir-Ankara arasının 3,5 saatte tamamlanacağını belirtti. Ankara-İzmir hızlı treninden tasarruf edilen paraya değinen Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı.

'Artık gözlerimizi kapatalım. İzmir-İstanbul arasındaki güzergahı tam beş gün kapatacağız. Ne düşünüyorsunuz? Buradan 12 saat sonra İstanbul'a giderdik. Yaklaşık 3,5 saatliğine buralarda olmayacağız. İzmir bunların hepsini hak ediyor. Otoyol yapıldıktan sonra İzmir'in çehresinin değiştiğini gördüm ve bu sektörün geliştiğini fark ettim. Organize olmuş 12 sanayi parkının bulunduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. 2018 yılında İzmir Sabuncubeli Tüneli'ni de yaptık. YHT Ankara-İzmir güzergahını gezdim. İnşallah 2027 yılında tamamlayacağız ve toplam yolculuk süresi 3,5 saat olacak. Hızlı tren konforunu İzmir'e getireceğiz. 'Günde 8 sefer hesaplarsak zaman, enerji, bakım maliyetleri gibi kalemlerde yılda yaklaşık 1,1 milyar lira tutarında tasarruf hedefliyoruz'

'PROJELERDEN MEMNUNUZ'

Öte yandan İzmir Ticaret Odası'nın başkanlık görevini yürüten Mahmut Özgener, İzmir'de hayata geçirilen projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özgener, şu ifadeleri kullandı:

İzmir'in Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek adına hayata geçirilen projelerden memnunuz. İzmir-İstanbul Otoyolu ilimize ulaşımı kolaylaştırdı. Bu projenin yanı sıra yapımı devam eden hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir'i Ankara'ya, Aydın-Denizli otoyolu da en kısa sürede İzmir'i Antalya'ya bağlayacak. İzmir'e ve Ege'ye büyük katkı. Aynı zamanda kuzey İzmir'in canlanmasına büyük katkı sağlayan İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun Çanakkale Köprüsü'ne kadar uzatılması, İzmir ve Ege kentlerinin Avrupa ile kesintisiz bağlantısına da büyük katkı sağlayacak. 2028 yılında tamamlanması planlanan İzmir-Ankara hızlı tren hattının bir yıl daha erken tamamlanabileceği yönündeki açıklamanızdan büyük memnuniyet duyduk.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme