İzmir Barosu'ndan ''Dünya Sokak Hayvanları Günü’nü Kutlamıyoruz!''

İzmir Barosu sokak hayvanlarının hayat mücadelesinin arttığı bu dönemle ilgili ''İnsanlığın durdurulamaz egemenlik hırsı, ekosistem ile...

TAKİP ET

İzmir Barosu sokak hayvanlarının hayat mücadelesinin arttığı bu dönemle ilgili ''İnsanlığın durdurulamaz egemenlik hırsı, ekosistem ile çatışmaya devam ettiği sürece, sokakta yaşayan hayvanlar için kutlanacak bir gün olmayacak. Doğayı çarpık kentleşmeyle işgal eden insanlığın; hayvanların yuvalarını betonlardan sokaklara dönüştürdüğü, sonra onları sokaklarda istemeyip dağlara attığı, öldürdüğü, bakımevlerine hapsettiği tüm hayvanların acılarını paylaşıyor, onları mecbur bıraktığımız bu koşullarda kutlanacak bir durumun olmadığını çok iyi biliyoruz.'' açıklamasında bulundu. 

 

''İzmir Barosu olarak bugün,  depremde yitirdiğimiz yüzlerce dostumuzu anıyoruz. Yuvalarını, ailelerini kaybeden ve yıkılan kentlerin sokaklarında yaşam mücadelesi veren tüm hayvanlara selam olsun!'' şeklindeki açıklamalarının ardından Dünya Sokak Hayvanları Gününü kutlamayacaklarını belirtti.

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme