İzmir Bornova'da ulaşım nasıl değişiyor? 

Bornova Belediyesi'nin ilçedeki ulaşımı modernize etmek için başlattığı projeler ne zaman tamamlanacak? Başkan Ömer Eşki'nin açıklamalarıyla yeni asfaltlama çalışmaları bölgeye nasıl etki edecek?

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Pınar Caddesi'nin yenilenmesi ve Gürpınar Mahallesi'ndeki toprak yolların asfaltlanması için projeler hayata geçiriliyor. Yapılacak çalışmalar, bölgeye daha modern, güvenli ve erişilebilir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyor.

PINAR CADDESİ BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

Bornova'nın en yoğun kullanılan yollarından biri olan ve Pınarbaşı'nın merkezinden Kemalpaşa Caddesi'ne uzanan Pınar Caddesi'ndeki bozukluklar nedeniyle yenileme çalışmaları başlatılacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgili birimlerle birlikte bölgede incelemelerde bulunarak projeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Eşki, Pınar Caddesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan izinlerle baştan sona asfaltlanacağını belirterek, "Yaklaşık 10 gün içinde çalışmalarımıza başlayacağız. Pınarbaşı'ndaki vatandaşlarımıza modern, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyoruz" dedi.

TOPRAK YOLLAR ASFALTLANIYOR

Asfaltlama çalışmalarının sadece Pınar Caddesi ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Başkan Eşki, Gürpınar Mahallesi'nde de önemli çalışmalar yapılacağını duyurdu. "Gürpınar Mahallesi'nde, 7.100'lü sokaklar olarak bilinen toprak yollarda da asfaltlama işlemlerine başlayacağız. Amacımız, Bornova'daki tüm vatandaşlarımızın daha kaliteli ve güvenli bir ulaşım altyapısına kavuşması" dedi.

Bornova Belediyesi'nin ulaşım seferberliği çerçevesinde yürüttüğü bu çalışmaların, ilçedeki yaşam kalitesini yükseltmesi bekleniyor.

Kaynak: Bornova Belediyesi

Bakmadan Geçme