İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere destek 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cemil Tugay'ın talimatıyla birlikte sosyal tesislerde geçen yılın fiyatları devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik sosyal tesislerdeki barınma ücretlerine zam yapmama kararı aldı. Başkan Dr. Cemil Tugay'ın talimatıyla, sosyal tesislerde konaklayacak öğrenciler, bu hizmetten geçen yılki fiyatlarla faydalanabilecek.

Barınma Ücretlerine Zam Yok

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunu, özellikle ekonomik krizin etkisiyle büyük bir sorun haline gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlere önemli bir destek sağladı. Belediye, öğrencilerin kaldığı sosyal tesislerdeki barınma ücretlerine zam yapmama kararı alarak, gençlerin bu yükünü hafifletmeyi hedefledi. Belediye bünyesindeki İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen sosyal tesislerde bu yıl 72 kız ve 108 erkek öğrenci konaklayacak. Geçen yıl uygulanan aylık 2 bin TL'lik barınma ücreti, bu yıl da aynı şekilde devam edecek.

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın bu kararı, özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan üniversitelilere büyük bir kolaylık sağlıyor. Öğrenciler için kayıt işlemleri ise tamamlanmış durumda.

Tesisler Yenilendi, Sağlıklı Koşullar Sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Karşıyaka ilçelerinde bulunan İZELMAN Sosyal Tesisleri ile yeni eğitim-öğretim yılında da üniversite öğrencilerine barınma hizmeti vermeye devam edecek. Belediyenin bu tesisleri, yeni misafirlerini daha iyi ve sağlıklı koşullarda ağırlayabilmek amacıyla tadilat yapılarak yenilendi.

Şehir dışından üniversiteyi kazanarak İzmir'e yerleşecek olan öğrenciler, belirlenen kapasite doğrultusunda ve belli kriterler çerçevesinde bu tesislere kabul ediliyor. Karşıyaka'da bulunan Örnekköy Sosyal Tesisleri kız öğrenciler için, Buca Sosyal Tesisleri ise erkek öğrenciler için barınma hizmeti sunuyor.

Öğrencilere Büyük Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı, ekonomik zorlukların yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde, öğrencilerin barınma sorununa çözüm üreterek önemli bir sosyal destek sağlıyor. Belediye, eğitimlerine devam eden gençlere yönelik sosyal hizmetleri ve destekleri ile toplumun her kesiminde büyük takdir topluyor.


Özel Haber

Bakmadan Geçme