İzmir Büyükşehir Belediyesinden açık havada film keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gezici Açıkhava Film Günleri ile 1 Ağustos'ta sinemaseverleri açık havada sinema keyfi ile...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gezici Açıkhava Film Günleri ile 1 Ağustos'ta sinemaseverleri açık havada sinema keyfi ile buluşturuyor. Kentin farklı noktalarında 8 gün boyunca ücretsiz olarak gösterilecek olan film, Tolga Örnek'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği 'Mucize Aynalar' olacak.

FİLM GÖSTERİM TARİHLERİ VE YERLERİ

Mucize Aynalar filmi, aşağıdaki tarihlerde ve yerlerde gösterilecek:

– 1 Ağustos: Bornova Büyük Park

– 2 Ağustos: Karşıyaka Bostanlı Sahili

– 6 Ağustos: Kiraz Cumhuriyet Meydanı

– 8 Ağustos: Tire Büyükkale Köyü Meydanı

– 13 Ağustos: Aliağa Demokrasi Meydanı

– 15 Ağustos: Buca Hasanağa Bahçesi

– 17 Ağustos: Foça Beşkapılar Amfi Tiyatro

– 20 Ağustos: Kınık Cumhuriyet Meydanı

Tüm gösterimler saat 21.00'de başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

FİLM HAKKINDA

Komedi-dram türündeki Mucize Aynalar, Aziz Nesin'in altı farklı hikyesinden uyarlandı. Film, hayallerini gerçekleştirmek için çabalamaktan hayatlarındaki güzelliklerin farkına varamayan Şahap-Emel çiftinin ve cenaze taşıma aracı şoförü ve yazar Kerim'in yaşamlarını konu alıyor. Amatör bir bilim insanı olan Şahap Cenabettin, mucizevi bir ayna icat ederek insanların hayallerinin gerçeğe dönüşebileceğini keşfeder. Film, gerçekçi ve gerçeküstü unsurları harmanlayarak izleyiciyi etkileyici bir maceranın içine çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik, hem sanatsal hem de sosyal bir deneyim sunarak, kentin farklı noktalarında sinemaseverlerle buluşacak.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme