İzmir Büyükşehir'den Amatör Spor Kulüplerine dev destek!

Genç sporculara nasıl yeni fırsatlar sunacak? Başkan Tugay'ın İzmir'in dört bir yanına yapmayı planladığı spor tesisleri hangi bölgelerde olacak? 2025'te İzmir, sporun başkenti mi olacak?

Amatör spor kulüplerine desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı için kentteki kulüplere toplamda 22 milyon liralık yardım sağladı. Genç sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin dört bir yanını yeni spor tesisleriyle donatma sözünü yinelerken, İzmir'in önümüzdeki yıllarda tarihinin en büyük spor yatırımlarına tanıklık edeceğini vurguladı.

300 Kulübe Kapsamlı Destek

2024 yılı için hazırlanan destek paketi kapsamında, 27'si engelli sporcuların yetişmesine katkı sağlayan toplam 300 amatör spor kulübüne 15 milyon TL nakdi yardım, 5 milyon TL malzeme desteği ve 2 milyon TL su yardımı olmak üzere toplamda 22 milyon TL'lik destek sağlandı. Bu yardımların temsili takdimi için Celal Atik Spor Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törene Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar ve çok sayıda spor kulübü yöneticisi ile sporcular katıldı. Başkan Tugay, salona girişinde genç sporcular tarafından çiçekler, meşaleler, konfetiler ve pankartlarla karşılandı.

“İzmir'in Her Yerine Yeni Spor Tesisleri”

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, genç sporculara ve kulüplere yatırım sözü verdi. Tugay, “İzmir'in her köşesini adil bir şekilde yeni spor tesisleriyle donatmak bizim boynumuzun borcu. Yeni futbol, basketbol, atletizm sahaları ve yüzme havuzlarıyla İzmir'i sporun şehri yapacağız. Önümüzdeki yıllarda İzmir tarihinin en büyük spor yatırımlarını göreceksiniz,” dedi. Başkan Tugay, ayrıca 2025 yılı sonunda İzmir'deki sporun daha da büyüyeceğini ifade ederek, amatör kulüplere yapılan yardımların önümüzdeki yıl iki veya üç katına çıkarılacağına dair söz verdi.

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan Teşekkür

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar ise törende yaptığı konuşmada, İzmir'deki amatör spor kulüplerine yapılan yardımların Türkiye genelindeki en büyük desteklerden biri olduğunu vurguladı. “Başkanımız amatör spor kulüplerine verdiği destekle hep yanımızda oldu. 2025 yılı amatör kulüplerin yılı olacak,” diyen Muhtar, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a teşekkür etti.

Şampiyon Sporculara Plaket Takdimi

Törende ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle uluslararası başarılar elde eden sporculara plaket verildi. Avrupa ve dünya şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı sporcusu Erdi Aslan, cimnastik branşında dünya ve Avrupa şampiyonu olan İbrahim Çolak ve olimpiyat madalyalı cimnastikçi Ferhat Arıcan, Başkan Tugay'dan ödüllerini aldı.

Başarılı sporcular konuşmalarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin spora verdiği desteğin başarılarında önemli rol oynadığını dile getirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme