İzmir Büyükşehir, Elazığ'a verdiği sözü tutacak: İhale süreci yeniden başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 Elazığ Depremi sonrasında yapım maliyetini üstlendiği Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi inşaatının feshedilen sözleşmesinin ardından sürecin yeniden başlatıldığını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, "32 derslikli Atatürk Lisesi Binası yapımını her koşulda tamamlayacağımızı bilgilerinize sunarız" ifadesi yer aldı.

Sürecin Geçmişi

2020 yılındaki depremde ağır hasar gören Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi için 2021 yılında inşaat süreci başlatılmıştı. Ancak yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle yapım sözleşmesi feshedildi. Belediyenin açıklamasına göre, 2023/398586 kayıt numaralı ihale sonucunda seçilen müteahhit ile sözleşme imzalanmış, ancak ilerleme beklenenin çok altında kalmıştı. Bu sebeple, inşaat sürecinin devam etmemesi nedeniyle sözleşme iptal edilmiştir.

Yapım Süreci ve Yeni İhale

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol uyarınca İzbeton AŞ aracılığıyla inşaatı üstlenmişti. Açıklamada, "62 milyon 62 bin TL ihale bedeli ile imzalanan sözleşmede işin süresi 550 gün olarak belirlenmiştir. Ancak müteahhit firmanın çalışmalarına başlamadığı tespit edilmiştir," denildi.

Belediye, yapım işinin sürüncemede kalmaması adına, ihale sürecinin yeniden başlatıldığını belirtti ve "32 derslikli Atatürk Lisesi Binası yapımını her koşulda tamamlayacağımızı" vurguladı.

Sonuç

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elazığ'daki eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla süreci titizlikle takip edecek ve sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi için gereken adımları atacak. Bu kapsamda, yeni ihale ile ilgili gelişmelerin yakından izleneceği ifade edildi.

KAYNAK: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Bakmadan Geçme