İzmir Büyükşehir’de kadro revizyonu

İzmir Büyükşehir Beledi ye Başkanı Tunç Soyer, bürokrasi kadrosunda revizyon gerçekleştirdi. Soyer, bazı daire başkanlarını değiştirirken, bir daire başkanlığını da kapadı.

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Beledi ye Başkanı Tunç Soyer, bürokrasi kadrosunda revizyon gerçekleştirdi. Genel Sekreterlik görevine Barış Karcı'nın getirilmesiyle birlikte Başkan Soyer alt kadroları da yeniden şekillendirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki önemli birimlerden bir tanesi olan Ulaşım Daire Başkanlığı'nda değişiklik yapıldı. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı bünyesinde Banliyö Sistemler Şube Müdürü olarak görev yaparken Ulaşım Daire Başkanlığı'na atanan Mürüvvet Sibel Özgür bir yılın ardından görevden alındı. Özgür'ün yerine Ulaşım'a, Kültür ve Sanat Daire Başkanı Kadir Efe Oruç getirildi. Oruç daha önce belediyede Makine ikmal Bakim ve Onarım Dairesi Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Oruç'tan boşalan Kültür Sanat Daire Başkanlığı'na ise Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Baskanlığı, Kent Ekonomisi ve Yenilikçi Endüstriler Şube Müdürü Ceren Umay getirildi. Kadro operasyonunda Park Bahçeler Daire Başkanı Erhan Öne de gidenler arasında yer aldı.
Tarım Daire Başkanlığı'nda memur olarak çalışırken park ve bahçelere daire başkanı olan Öne'nin performansı yeterli bulunmadı. Öner'in yerine Ulaşım Daire Başkanlığı İzmir Ulaşım Merkezi (IZUM) Şube Müdürü Mete Güzelocak getirildi.

KENT TARİHİ VE TANITIMI BAŞKANLIĞI KAPATILDI

Büyükşehirde uzun süredir daire başkanlığı düzeyinde yönetim şemasında yer alan Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanlığı kapatıldı. Kent Tarihi Dairesinde Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklar Şube Müdürü olarak da görev yapan Daire Başkanı Mehriban Yank'ın kadrosu şube müdürlüğüne düşürüldü, Ayrıca değişikliklerin devam edeceği ve kadrolarda yeni şekillenmelerin olabileceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme