İzmir Büyükşehir'den 3 tekerlekli bisiklet tezgahı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen aylarda iletişim, hijyen, pazarlama gibi konularda eğitim alarak belirlenen noktalarda satışa...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen aylarda iletişim, hijyen, pazarlama gibi konularda eğitim alarak belirlenen noktalarda satışa başlayan çiçekçilere tekerlikli bisiklet tezgahı verildi. 3 tekerlekli bisiklet tezgahlarını alan çiçekçiler, daha önce kura ile belirledikleri alanlarda rengarenk çiçeklerini satabilecek.

Sokak emekçilerinin çok uzun yıllardır kayıt altına alınması ve zabıta ile gerginlik yaşanmadan insan onuruna uygun bir şekilde çalışılması için uğraş verdiğini söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, emeklerinin karşılığını almaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Geçmiş dönemlerde Hindistan'da düzenlenen Sokak Satıcıları Festivali'ne katıldıklarını belirten Laçin, 'Geçtiğimiz gün İspanya, Arjantin, Hindistan ve Türkiye olarak zoom üzerinden bir toplantı yaptık. O toplantıda 18-21 Haziran 2023 tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde sokak emekçilerini kapsayan dar kapsamlı bir toplantı yapmaya karar verdik. Eylül veya Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle, İzmir ile İstanbul Seyyar Satıcılar Meclisi üyelerinin katılımıyla kentimizde Uluslararası Sokak Emekçileri Kongresi yapılması için öneride bulunacağız' ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

(Y.K.)

 

Bakmadan Geçme