Büyükşehir’den Dikili’ye yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İZSU Genel Müdürlüğü'nün '100. Yılda 100 Proje' yatırımlarından biri olan Çandarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İZSU Genel Müdürlüğü'nün '100. Yılda 100 Proje' yatırımlarından biri olan Çandarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İletim Hattı'nın açılışını yaptı. İzmir'in doğayla uyumlu yaşamın örnek şehirlerinden biri olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Çandarlı Göleti İçmesuyu Arıtma Tesisi'yle Çandarlı Göleti'nde biriktirilen suyu arıtıyor ve yeni iletim hatları üzerinden bölgeye yıllık 1,5 milyon metreküp içme suyu sağlıyor.

Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle çalışacak ve yılda 1,5 milyon metreküp arıtma yapacak tesisin açılış töreni Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşların katılımıyla yapıldı. Başkan Soyer'e konuşması sırasında vatandaşlar 'İzmir seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla eşlik etti.

İHA

Bakmadan Geçme