İzmir Çeşme'de 14 ülkeden sörfçüler rüzgarla yarışıyor

Spot: Alaçatı Wind Fest 2024'te neler yaşanacak? 130 sporcu, hangi ülkelerden Çeşme'ye akın etti? Çeşme, rüzgar sörfünde nasıl uluslararası bir merkez olma yolunda ilerliyor? Başkan Lal Denizli'nin vizyonu ve festivalin çevreye katkısı hakkında merak edilenler bu festivalde açığa çıkıyor!

Çeşme, Alaçatı Wind Fest 2024 ile bir kez daha uluslararası rüzgar sörfü sporcularını ağırlıyor. Türkiye Yelken Federasyonu, Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü ve Çeşme Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen festival, basın toplantısı ile resmen başladı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “İlçemizi sörfte uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan bir merkez haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek sporculara başarılar diledi.

14 farklı ülkeden 130 sporcunun katıldığı Alaçatı Wind Fest 2024, Çeşme'de gerçekleşen toplantıyla start aldı. Türkiye Yelken Federasyonu, Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü ve Çeşme Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ve İstek Okulları, Signify, Axa Sigorta, Ford Çetaş ve Altınyunus'un destek verdiği bu prestijli festival, 9-13 Ekim tarihleri arasında PWA Youth & Junior Slalom Cup Şampiyonası ile çocuk ve genç sporcuları ağırlıyor.

Çeşme'nin Uluslararası Kimliği Güçleniyor

Toplantıya; İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan, Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü Başkanı Çağla Kubat, Signify Aydınlatma Türkiye Bölge Başkanı Saner Kırık, İstek Okulları Bölge Müdürü Naciye Cangar, Ford Çetaş Şube Müdürü Serdar Üçyıldız ve çok sayıda ulusal ve uluslararası basın mensubu katıldı. Almanya, Aruba, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 14 ülkenin sporcuları, Alaçatı'nın güçlü rüzgarlarıyla yarışmak için hazır.

Başkan Denizli'den Video Mesaj

İstanbul'daki bir fuara katıldığı için toplantıda yer alamayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, video mesajında sörf sporuna verilen desteği vurguladı. Denizli, “Çeşme Belediyesi olarak sörf sporunun gelişmesi için her zaman yanınızdayız. İlçemizi, uluslararası sörf turnuvalarının vazgeçilmez adresi yapmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Çeşme Belediyesi'nden Gelecek Nesillere Yatırım

Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanvekili Banu Ayhan ise “Rüzgar sporları, çocuklarımız ve gençlerimiz için sadece bir spor faaliyeti değil, aynı zamanda doğayla iç içe değerli bir yatırım. Alaçatı Wind Fest, bu yönüyle çevreye ve doğaya verdiği önemle de öne çıkıyor. Sulak alan gezileri ve doğa farkındalığı etkinlikleri, festivalin yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından İstek Lise Orkestrası'nın coşkulu konseriyle festival ruhu canlandı. Yerli ve yabancı sporcular, ülkelerinin bayraklarıyla birlikte renkli anlar yaşadı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme