İzmir'de 10 Bin öğrenciye eğitim paketi

Sınav döneminde hiçbir öğrenci yalnız kalmayacak! Menemen Belediyesi'nin 10 bin öğrenciye dağıttığı dijital eğitim paketleri, gençlerin sınavlara hazırlık sürecinde nasıl bir fark yaratacak? Eğitimde fırsat eşitliği için atılan bu adımlar, Menemen'in geleceğine nasıl katkı sunacak? Eğitim yatırımlarında hız kesmeyen belediyenin bir sonraki projesi ne olacak?

Eğitim yatırımlarını aralıksız sürdüren Menemen Belediyesi, ilçedeki 10 bin öğrenciye yönelik kapsamlı bir eğitim desteği projesine imza attı. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencileri için dijital eğitim paketleri sunarak öğrencilerin yanında olan belediye, bu kapsamda zengin ders içerikleri ve deneme sınavlarıyla öğrencilere evlerinde verimli bir çalışma ortamı sağladı.

Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, projenin lansmanında, “Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimiz için en önemli yatırımımızı yapıyoruz. Eğitime sağladığımız destek, yalnızca öğrencilerimizin değil, ülkemizin de geleceğini şekillendirmeye katkı sunuyor,” dedi.

HIZ KESMEYEN PROJELER

Menemen Belediyesi, Başkan Aydın Pehlivan liderliğinde eğitim projelerine büyük bir ivme kazandırdı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ilçedeki öğrencilerin akademik başarılarını desteklemeyi sürdüren belediye, Ulukent Anaokulu'nun açılışından, MEBGEM eğitim merkezinin genişletilmesine kadar birçok alanda yatırımlarını artırarak öğrenci ve gençlere birçok fırsat sunuyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlayan Menemen Belediyesi, özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencilerine dağıttığı dijital paketlerle sınav hazırlık sürecine önemli bir katkı sağlıyor.
Ayrıca Menemen Belediyesi'nin sunduğu eğitim destek programları, maddi destekleri de kapsıyor. İlçede ilkokuldan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere bin TL eğitim desteği, üniversiteyi yeni kazanan gençlere ve mezun öğrencilere ise 5 bin TL'lik burs imkanı sağlanarak onların eğitim yolculuğunda mali açıdan da yanlarında olunuyor. Bunun yanı sıra, üniversite sınav ücretlerini karşılayan belediye, spor ve kültür kurslarıyla da öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimini destekliyor.

ÖĞRENCİLER YALNIZ KALMAYACAK

Eğitime yönelik projelere verdiği değeri vurgulayan Başkan Pehlivan, “Menemen'deki hiçbir öğrencimizin sınavlara hazırlık aşamasında yalnız kalmaması için her türlü imkanı sağladık. Dijital eğitim paketleriyle öğrencilerimize evlerinde destek sağlıyor, onların geleceklerine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Menemen Belediyesi'nin sunduğu eğitim destekleri, özellikle sınav dönemlerinde gençlerin akademik başarılarına olumlu katkılar sağlamayı amaçlıyor. Ege Bölgesi'nin en büyük iki kütüphanesinin de inşa sürecinin devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, eğitimde sağladıkları desteğin gelecekte Menemen'in sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sunacağına inanıyor.

Kaynak: Menemen Belediyesi

Bakmadan Geçme