İzmir'de 30 yıldır gönüllü park bakımı yapıyor

Sami amcanın park sevgisi nasıl başladı? Güler, bu uzun yıllar boyunca parkta neler yaptı ve nasıl bir toplumsal etki yarattı? Buca Belediyesi'nin desteğiyle Güler'in hikayesi, diğer gönüllülere ilham kaynağı olabilir mi?

Buca ilçesinde 80 yaşındaki Sami Güler, yaklaşık 30 yıl boyunca gönüllü olarak evinin karşısında bulunan parkın bakımını üstlenerek çevreye olan duyarlılığını gösteriyor. Güler, Buca Belediye Meclisi'nin 2020 yılında aldığı kararla parkın ismine de sahip oldu. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Güler'in yaptığı çalışmaları takdirle anarak, “Sami amca, bu kente bıraktığı izlerle Buca'nın yeşilden yana, doğadan yana, sevgiden yana olan kimliğini ön plana çıkartıyor” dedi.

Çevre Gözlemcisi Olmanın Getirdiği Sorumluluk

Ufuk Mahallesi 1012. sokakta ikamet eden Sami Güler, yıllardır parkta ağaçları sulayıp budayarak, onlara olan sevgisini gösteriyor. Güler'in parkta yaptığı gönüllü çalışmalar, komşuları ve mahalle sakinleri için örnek teşkil ediyor. Başkan Duman, “Sami amca, ilçemize kattığı izlerle Buca'nın önemli değerlerinden biri, herkese örnek oluyor. Kentin öznesi olmak, yaşadığı kente sahip çıkmak gibi değerler, Sami amca özelinde can buluyor” diye konuştu.

“Yeşil İnsanların Ruhudur”

Sami Güler, doğaya olan bağlılığını “Ben ağaçları büyüttüm; ağaçlar beni gençleştirdi” sözleriyle ifade etti. 80 yaşında olduğunu, ancak ruhunun genç olduğunu söyleyen Güler, “Ruh genç olunca, huzurlu olunca, insan huzurlu oluyor. Bu ağaçlara çocuklar gibi bakıyorum. Suyunu veriyorum, çapa yapıyorum. Dallarını kendim buduyorum” şeklinde konuştu. Güler, işinin ardından balkona oturup ağaçları seyretmekten büyük keyif aldığını belirtti. “Bu ağaçlar kuşların yuvaları. Sabahları kuş sesleri ile uyanıyorum. Yeşil insanların ruhudur” ifadelerini kullandı.

Sami Güler'in bu gönüllü çalışmaları, Buca halkına örnek olurken, doğa ve çevre bilincinin artırılmasına da katkı sağlıyor. Güler, gönülden yaptığı bu işi sürdüreceğini ve çevreye duyarlı olmanın önemini vurguladı.

Bakmadan Geçme