İzmir'de 5 Ekim 2024'de yazdan kalma bir gün mü yaşanacak?

İzmir, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü hava durumu ne olacak? Sıcaklar artacak mı ?

İzmir'de 5 Ekim Cumartesi günü beklenen hava durumu, şehir sakinlerini hem parçalı bulutlu gökyüzü hem de sıcak hava ile karşılayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere göre, gün boyunca sıcaklık 18°C ile 32°C arasında değişiklik gösterecek.

Sıcaklık

Güne 18°C'den başlayan sıcaklık, öğle saatlerinde 32°C'ye kadar yükselecek. Bu nedenle, sıcak havaya hazırlıklı olmak, hafif ve ferah giysiler tercih etmek faydalı olacaktır. Güneşin etkisiyle hissedilen sıcaklık, nem oranının artması nedeniyle daha fazla hissedilebilir.

Nem Durumu

Günün nem oranı %34 ile %87 arasında değişecek. Sabah saatlerinde daha düşük olan nem, öğle saatleri itibarıyla artış göstererek akşam saatlerinde %87 seviyelerine ulaşacak. Bu durum, sıcak havanın hissedilmesini artırabilir. Nemli havada bulunmak, özellikle dışarıda zaman geçirenler için bunaltıcı bir etki yaratabilir. Bu nedenle, bol su tüketimi önerilmektedir.

Rüzgar

Batıdan esecek olan rüzgarın hızı 12 km/sa olarak ölçülecek. Hafif bir esinti sağlayacak olan rüzgar, gün içerisinde sıcak havayı biraz daha katlanılabilir hale getirebilir.

5 Ekim Cumartesi günü, İzmir'de yazdan kalma bir gün geçirileceği öngörülüyor. Parçalı bulutlu hava, güneşli dönemlerle karışacak. Hava durumuna bağlı olarak dışarıda vakit geçirecek olan İzmirli vatandaşların, güneş koruyucu kullanmaları ve su ihtiyaçlarını karşılamaları önem arz ediyor.

Hava durumu ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek, sağlığınızı korumak adına önemli bir adım olacaktır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme