İzmir'de ambulans hizmetleri alarm veriyor!
İzmir, 5 milyon 500 binden fazla nüfusuyla Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, sağlık altyapısındaki yetersizlikler alarm veriyor. Şehirde yalnızca 120 ambulans istasyonu bulunurken, ambulans ve ekip sayısındaki eksiklik, İzmirli'nin hayatını doğrudan etkiliyor.
Genç Sağlık Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Adnan Demirbaş, İzmir'in sağlık altyapısındaki eksiklere dikkat çekerek, personel ve ekipman eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Adnan Demirbaş, İzmir'in sağlık ekiplerinin diğer büyükşehirlere kıyasla yetersiz kaldığına dikkat çekerek, 'İzmir'de sağlık ekipleri yetersiz. Ambulans ve ekipman eksikliği nedeniyle az sayıda personelle yoğun bir iş yükü taşınıyor. Bu da çalışanların tükenmişlik sendromu yaşamasına neden oluyor. İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerde İzmir'in 2 katı istasyon bulunuyor. İzmir'e acil olarak yeni ambulanslar tahsis edilmeli ve personel istihdamı artırılmalıdır' dedi.
'AMBULANS EKİPLERİ TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR'
Demirbaş, sağlık çalışanlarının yoğun iş temposu nedeniyle yemek molası bile veremediğin, ve yemek ücretlerinin de enflasyon karşısında yetersiz kaldığını belirterek '112 çalışanları, az ekiple çok nüfusa hizmet ediyor. 24 saat çalışıyor ve çoğu zaman yemek bile yiyemiyor. Aylık verilen yemek ücretleri 1500-2000 TL gibi komik rakamlarla enflasyon karşısında eziliyor' diye konuştu.
'AMBULANSLARA YAZILAN HIZ CEZALARI KALDIRILMALI'
Ambulanslara yazılan hız cezalarının, sağlık ekiplerinin görevlerini yerine getirmesini zorlaştırdığını belirten Demirbaş, bu cezaların kaldırılması gerektğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının öncelikli muayene hakkı gibi haklardan mahrum kaldığını ifade eden Demirbaş, 'Diğer pek çok meslek gruplarına tanınan öncelikli muayene hakkı, sağlık çalışanlarına tanınmıyor. Bizim arkadaşlarımız bu haktan mahrum, sağlık çalışanlarının da öncelikli muayene hakkı olması gerekiyor' diyerek sözlerini noktaladı