İzmir'de Aydınlılar kahvaltıda bir araya geldi

İzmir'de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği, İzmir'de yaşayan Aydınlıları geleneksel bir pazar kahvaltısında bir araya getirdi. Bornova Oba Yörük Türkmen Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, dernek başkanı Mehmet Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir'deki Aydınlı bürokratlar ve iş insanlarıyla buluştu.

Kahvaltıda sunulan yöresel lezzetler arasında keşkek de yer alırken, etkinlikte Yörük ve Efe kültürünün korunması ve geleceğe aktarılması için önemli kararlar alındı.

"YÖRÜK EFE KÜLTÜRÜMÜZÜ, GENÇ NESİLLERE AKTARACAĞIZ"

Dernek başkanı Mehmet Oğuz, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yörük ve Efe kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda derneğimiz önemli bir misyon üstlenmiştir. Bu etkinlikler sayesinde, kültürümüzü daha da güçlendiriyoruz. Araştırmalar, yayın faaliyetleri, çalıştaylar, konserler ve çeşitli etkinliklerle Yörük ve Efe kültürümüzü genç nesillere aktaracağız. Ayrıca, tarihi belge ve eserlerimizi koruyarak kültürel mirasımıza sahip çıkacağız.”

İzmir Yörük Türkmen Federasyonu başkanı Ramazan Dumanlı ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, özellikle genç nesillere bu kültürü aktarmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Kahvaltının ardından, katılımcılar İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Oba Yörük Türkmen Müzesi'ni gezdi. Müze turuna federasyon başkanı Ramazan Dumanlı rehberlik etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme