Başkan Tugay, muhtarlarla birlikte İzmir için gelecekte ne tür hedefler belirledi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Muhtarlar Günü'nde 1.296 muhtarı bir araya getirerek hangi mesajları verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle İzmir'deki bin 296 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Fuar İzmir'de düzenlenen etkinlikte, 52 yıldır muhtarlık yapan 85 yaşındaki Şerafettin Yeşilçayır gibi uzun yıllar görev yapan muhtarlara teşekkür eden Tugay, muhtarların toplum ve kamu yönetimi arasındaki önemli köprü olduğunu vurguladı.

MUHTARLARIN ÖNEMİNE VURGU

Başkan Tugay, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımız, halk ile kamu arasında köprü görevi üstleniyor. Sizlerle güzel İzmirimiz için çalışıyoruz” dedi. İzmir'in Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirten Tugay, muhtarların sorunları halktan alarak belediyeye ilettiklerini ve bu sorunlara çözüm bulma çabasında olduklarını ifade etti.

GENÇ VE YAŞLI MUHTARLAR SAHNE ALDI

Etkinlikte İzmir'in en genç muhtarı 28 yaşındaki Jale Altınova ile en yaşlı muhtarı 85 yaşındaki Şerafettin Yeşilçayır sahneye çıkarak, muhtarlığın önemine dikkat çekti. Başkan Tugay, muhtarların sağlık sorunlarıyla ilgilendiğini ve gençlerin eğitimine destek sağladığını belirterek, "Halkın gözüdür muhtarlarımız. Sizler, her türlü derdin çare olmaya çalışıyorsunuz," dedi.

KADIN MUHTARLARIN ROLÜ

Başkan Tugay, kadın muhtarların da katkılarını takdir ederek, “Ne mutlu ki Atatürk'ün Cumhuriyeti'nde kadınlarımız işte buradalar” ifadelerini kullandı. Kadın muhtarların, toplumsal yaşamda ve belediyecilikteki rollerinin önemini vurguladı.

PLAKET TÖRENİ

Etkinlikte, 8, 9 ve 10 dönem kesintisiz muhtarlık yapan isimlere plaket verildi. 10 dönem görev yapan Konak Hilal Mahalle Muhtarı Ali Pekgökçen, 9 dönem muhtarlık yapan Dikili Gazipaşa Mahalle Muhtarı Ali Koldagüç, ve 8 dönem muhtarlık yapan Bergama Çakırlar Mahalle Muhtarı Ali Rıza Menek gibi isimler, Başkan Tugay'ın elinden plaketlerini aldı.

Başkan Tugay, muhtarlarla el birliği içinde en iyi hizmeti sunacaklarının altını çizerek, “Her geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sizlere daha fazla kulak verdiğini göreceksiniz. Gelecek yıl 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde daha gururlu, daha başı dik, daha güzel bir İzmir için çalışmış olarak yine hep birlikte olmayı diliyorum” dedi.

Etkinlik, muhtarların toplumdaki yerini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Bakmadan Geçme