İzmir'de çocuklar güvenle oynayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenli oyun alanlarına kavuşması ve spor yapma imkânlarının artması için büyük bir seferberlik başlattı. Peki, yenileme çalışmaları hangi ilçelerde yapıldı? Gelecek dönem için hangi projeler planlanıyor? Yenilenen parklar çocukların güvenliği için ne gibi önlemler içeriyor? Bu soruların yanıtları ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların güvenle oynayabilmesi ve vatandaşların spor yapabilmesi amacıyla park ve spor alanlarında kapsamlı yenileme çalışmalarına imza attı. Son altı ayda, 14 ilçede toplam 84 oyun parkı ve spor alanının zemini yenilendi. Bu çalışmalar, parkların daha sağlıklı, güvenli ve konforlu hale gelmesini sağladı.

Yenileme çalışmalarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, eski malzemeleri sökerek, yerlerine tek parça kauçuk zemin kaplama uygulaması gerçekleştirdi. Ayrıca, oyun grupları ve spor aletlerinde tespit edilen hasarlı alanlar da onarıldı.

‘'HEDEFİMİZ GÜVENLİ VE KONFORLU ALANLAR YARATMAK''

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Yapım Şube Müdürlüğü Şefi Ceren Durak, “Başkanımız Cemil Tugay'ın talimatları doğrultusunda kent genelindeki çocuk parkları ve spor oyun alanlarını daha güvenli hale getirebilmek için başlatmış olduğumuz zemin yenileme çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Durak, Nisan ayından bu yana 31.200 metrekare zemin yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.

İLERİYE DÖNÜK PLANLAR

Durak, ayrıca önümüzdeki iki ay içinde çocuk oyun alanları, spor sahaları ve yürüyüş alanları için toplam 12.000 metrekarelik yeni zemin yenileme çalışmasının yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda, mahalle parklarından rekreasyon alanlarına kadar birçok yerde, hem eski zeminlerin yenileneceği hem de yeni alanların oluşturulacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yenileme çalışmaları, hem çocukların güvenli bir ortamda oynamasını sağlamakta hem de kentin genelinde sosyal ve spor aktivitelerinin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Bakmadan Geçme