İzmir'de eğitimde fırsat eşitliği için dev adım!  Kapsayıcı yeni döneme hazır mısınız?

Bornova Belediyesi, yenilenen BELGEM ile binlerce öğrenciye eğitimde fırsat eşitliği sunmaya devam ediyor.  Tüm detaylar haberimizde...

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), yeni eğitim yılına tamamen yenilenen Çamdibi Merkez ile Naldöken ve Pınarbaşı şubelerinde başladı. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BELGEM'in artık daha kapsayıcı ve donanımlı bir kurum olacağını vurguladı.

Başkan Eşki, BELGEM'in yalnızca dershane hizmeti sunan bir yer olmanın ötesine geçerek, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek bir merkez haline geleceğini belirtti. Bu çerçevede, öğrenci sayısının 2500'e çıkarıldığı merkezde, önümüzdeki dönemde yeni şubelerin açılması planlanıyor. Eşki, “Amacımız, İzmir genelinde eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak her öğrenciye ulaşmak,” dedi.

KAPASİTE ARTIYOR, YENİ ŞUBELER GELİYOR

BELGEM'in öğrenci kapasitesini artırarak 2500'e ulaşan sayıyı daha da yükseltmeyi hedeflediklerini açıklayan Eşki, “İzmir'de geniş kapsamlı ve kaliteli eğitim sunan bir kurum haline geleceğiz. Eğitimde kaliteyi artırırken, çocuklarımızın sosyal gelişimini de desteklemeyi amaçlıyoruz,” diye konuştu.

VELİLER VE ÖĞRENCİLERDEN TAM NOT

BELGEM'de eğitim alan öğrenciler ve velileri, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 7. sınıf öğrencisi Nisanur'un annesi Firdevs Yavaş, BELGEM'i sosyal medya aracılığıyla keşfettiklerini ve aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını ifade etti. 6. sınıf öğrencisi Yusuf Uras'ın annesi Sevinç Çalışkan da BELGEM'in başarıya ulaşan öğrenciler yetiştirdiğini belirterek teşekkür etti. 8. sınıf öğrencisi Edanur Orta ise BELGEM'in okul derslerine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

KAPSAYICI VE DİSİPLİNLİ EĞİTİM PROGRAMI

BELGEM bünyesinde, ortaokul öğrencileri için Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce dersleri; lise öğrencilerine ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Türk Dili ve Edebiyatı dersleri veriliyor. Öğrencilerin başarı durumları rehberlik servisince takip edilirken, düzenli deneme sınavları ve dijital platformlar aracılığıyla veliler de çocuklarının gelişimini anlık olarak izleyebiliyor.

Kaynak: Bornova Belediyesi

Bakmadan Geçme