İzmir'de gençlerin teknoloji şöleni

Gençlerin robotik projeleri geleceğin savunma sanayisine nasıl katkı sunuyor? Akıllı Baston gibi yenilikçi projeler görme engellilere hangi kolaylıkları sağlıyor? İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, gençlerin teknoloji alanındaki çalışmalarını neden ülkenin geleceği için kilit görüyor ?

İzmir'in Konak Atatürk Meydanı, 22 Ekim 2024 tarihinde geleceğin teknolojilerine ışık tutan robotik projelere ev sahipliği yaptı. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban'ın himayelerinde gerçekleştirilen sergide, 33 farklı yenilikçi proje ziyaretçilere sunuldu. Serginin dikkat çeken projeleri arasında “Hisar Recycle”, “Robotik Köpek”, “Akıllı Evim”, “Dörtayaklı Robot” ve görme engellilere büyük kolaylık sağlayacak olan “Akıllı Baston” yer aldı.

Sergiyi inceleyen İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, gençlerin geliştirdiği bu projelerin ülkenin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu projeler, ülkemizin teknolojik gelişiminde yatırım, inovasyon ve sürdürülebilirlik için büyük bir potansiyele işaret ediyor," dedi.

STEM EĞİTİMİNİN BAŞARISI VURGULANDI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise, serginin öğrencilerin inovatif düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarına verilen önemin bu tür etkinliklerle pekiştiğini ifade eden Yahşi, "Öğrencilerimizin bu projelere gösterdiği ilgi ve titizlik, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor," şeklinde konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİNE KATKI SUNAN PROJELER

Sergide özellikle geleceğin savunma sanayisine yönelik projeler büyük ilgi gördü. “Roket Tasarımı”, “Batmayan Gemi”, “Akıllı Füze Robotu”, “Robokod İtoXor İHA”, “Savaşan İHA” ve “Sabit Kanatlı İnsansız Hava Aracı” gibi projeler, katılımcıların dikkatini çekti. Sergide, akıllı ev sistemleri, insansız hava araçları ve robot yarışmaları gibi geniş bir yelpazede projeler yer alırken, okul ve eğitim kurumları için geliştirilen 2D/3D masaüstü projeler de sunuldu.

AY YILDIZLI KORAOGRAFİ GÖRSEL ŞÖLEN YARATTI

Sergi kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan ay-yıldız koreografisi oldu. Ay-yıldızlı tişört giyen çocukların sunduğu bu görsel şölen, marşlar ve trio çalgı dinletisi ile taçlandı ve katılımcılardan tam not aldı.Serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, bu tür etkinliklerin artırılarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Basın Bülteni

Bakmadan Geçme