İzmir'de ilçelere yenilenebilir enerji hamlesi 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak için düğmeye bastı! İlçe belediyelerine verilen bu eğitimle, İzmir'in karbon nötr hedefi daha da yakınlaşıyor. Peki, hangi uygulamalar öne çıkıyor? İzmir'i örnek bir çevre dostu şehir yapan projeler neler?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını artırmak ve enerji verimliliğini geliştirmek amacıyla ilçe belediyelerine yönelik önemli bir eğitim programı düzenledi. Belediye binalarında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'ni hayata geçiren ve bu konuda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki bilgi birikimini ilçelerle paylaştı. Eğitim, 30 ilçe belediyesinden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık ile Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerinden çok sayıda yönetici ve personelin katılımıyla gerçekleşti.

İlçelere Yenilenebilir Enerji Bilinci Kazandırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlediği bu eğitimle, kamu binalarında enerji verimliliğini artırmayı ve İzmir'i karbon nötr bir şehir yapma hedefinde bir adım daha ileri taşımayı hedefledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü ve İZENERJİ AŞ personelinin gerçekleştirdiği sunumlarda, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve belediyenin bu standardı hayata geçirdiği uygulamalar detaylıca ele alındı.

İzmir'in Örnek Tesisleri

Eğitimde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bornova Buz Sporları Yerleşkesi ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü gibi tesislerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen denetim sürecini başarıyla tamamladığı ve TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldığı vurgulandı. Ayrıca, enerji etütleri ile tespit edilen verimsiz noktaların iyileştirilmesi sayesinde önemli oranda enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZENERJİ AŞ yetkilileri, enerji verimliliğini artırma çalışmalarında binalara sundukları danışmanlık hizmetlerinden ve İZENERJİ'nin ana hizmet binasının da TS EN ISO 50001 belgesine sahip olduğundan bahsetti.

İzmir'in Çevre Hedeflerine Katkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu eğitim hamlesi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda ilçeleri bilinçlendirerek, İzmir'in karbon nötr hedefini daha da ileriye taşıyor. Belediye Başkanı'nın çevre duyarlılığı ve yenilikçi enerji politikaları sayesinde İzmir, Türkiye'de bu alanda öncü şehirlerden biri olmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme