İzmir'de jandarmadan kaçmaya çalışan terörist yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma tarafından gerçekleştirilen denetim sırasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan terör örgütü mensubu tutuklandı.

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma tarafından gerçekleştirilen denetim sırasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan bir kişi, kısa sürede yakalandı. Şüphelinin, DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla arandığı belirlendi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması kapsamında Dikili'de denetim yapıyordu. Bu esnada, jandarma noktasına yaklaşan bir araçtan aniden atlayan bir şahıs, jandarma ekiplerinden kaçmaya çalıştı. Ancak ekipler, şahsı kısa sürede yakalayarak kontrol altına aldı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yapılan sorgulamada, yakalanan kişinin E.Y. olduğu ve DHKP-C terör örgütüne üye olmasından dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. E.Y.'nin geçmişine dair yapılan araştırmada, 2005 yılında İstanbul'daki evinde gerçekleştirilen bir aramada bomba düzeneği ve patlayıcı madde bulundurduğu ortaya çıktı. Jandarma işlemlerinin ardından adli mercilere teslim edilen E.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme