İzmir'de mesleki eğitim seferberliği: Yeni fırsatlar kapıda!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Mesleki Yeterlilik-Demir Bilek Projesi (MEY-DEB)' ile genç, yetişkin ve kadınların istihdamını artırmayı hedefliyor. Peki, bu projede hangi kurslar sunuluyor? Başarıyla tamamlanan kurslar katılımcılara nasıl bir istihdam garantisi sağlıyor? Yeni nesil beceriler kazanmak isteyenler için bu fırsatlar ne anlama geliyor? İzmir'deki mesleki eğitim projeleri, iş gücü piyasasında ne gibi değişimlere yol açacak? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Mesleki Yeterlilik-Demir Bilek Projesi (MEY-DEB)” ile 2024-2025 hedefleri doğrultusunda genç, yetişkin ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan önemli bir adım atıyor. Proje çerçevesinde, 18 yaş ve üzeri bireyler için mesleki eğitim kursları düzenleniyor.

Modern Atölyeler ve Sürekli Eğitim

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim okullarını ve kurumlarını yenilikçi makine ve cihazlarla donatmayı hedefliyor. Bu modernizasyon ile birlikte, sektörde en çok ihtiyaç duyulan meslekler için daimi kurs ve sınav merkezi olarak hizmet verilmesi planlanmaktadır. Proje, nitelikli iş gücü yetiştirerek istihdamı artırmayı hedefliyor.

İstihdam Garantili Eğitim

Kursların sonunda gerçekleştirilecek mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olan katılımcılar, istihdam taahhüt eden işletmeler aracılığıyla ilgili meslek alanlarında işe yerleştirilecektir. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek kursları, yeterlilik sınavları ve istihdam süreçlerinin sürdürülebilirliği için proje paydaşları arasında gerekli protokolleri imzalamıştır.

Açılan Kurslar

Proje kapsamında açılan kurslar arasında şunlar bulunmaktadır:

NC/CNC Tezgah İşçisi Kursu
Elektrikli Ev Aletleri Kursu
Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kursu
Köprülü Vinç Operatörü Kursu
Akıllı Telefon Tamirciliği Kursu
Rüzgar ve Güneş Enerji Sistemleri Geliştirme ve Uyum Kursu
Yazılım Geliştirici Kursu
Android ile Mobil Uygulama Kursu
Temel Kaynakçılık Kursu
Ayrıca, Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 21 Ekim 2024 - 10 Aralık 2024 tarihleri arasında 'Oxi Gaz Kaynak' kursu düzenlenecektir. İlerleyen dönemde, Çelik Kaynakçısı Gazaltı Kaynak Kursu ve NC/CNC Tezgah İşçisi Kursu da planlanmaktadır. Bu kurslar, katılımcılara iş gücü piyasasında önemli bir yer edinme fırsatı sunmaktadır.

Projenin Amacı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEY-DEB Projesi ile mesleği ve işi olmayan bireylere mesleki eğitim ve istihdam imkanı sunmayı amaçlamakta; ayrıca, personel ihtiyacı olan işletmelere ara eleman yetiştirmek ve belgelendirmek amacıyla önemli bir köprü işlevi görmektedir. Bu çabalar, İzmir'de istihdam oranını artırarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı hedeflemektedir.


Bakmadan Geçme