İzmir'de patili dostlar yeni yuva bulabildi mi?

Etkinlikle hayvan sahiplenme seferberliği başlatıldı.

Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla “Yuvam Olur musun?” etkinliğinin ikincisini Üçyol 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirdi. Etkinlikte, hayvan sağlığı merkezinde barınan toplam 26 can dostu yeni sahiplerine kavuştu.

Karabağlar Belediyesi, hayvanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için önemli bir adım atarak, “Yuvam Olur musun?” adlı etkinliğin ikincisini düzenledi. Üçyol 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir ve birçok hayvansever katıldı. Etkinlik sonunda, 13 köpek ve 13 kedi, sıcak yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Başkan Kınay: “Yaşayan ve Yaşatan Karabağlar”

Etkinlikte konuşan Başkan Kınay, tüm canlıların yaşama hakkını savunduklarını belirterek, "Sokak canlıları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikle her bir canımıza bir el uzatmayı ve bir yuvaları olmasını sağlamak istiyoruz. Sorunların çözümünü kavga ederek değil, bilimsel ve insani yaklaşımlar sergileyerek bulacağız. Menderes'imiz gelişmeye ve güzelleşmeye devam edecek,” dedi.

Hayvan Hakları Vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, etkinliğin önemine değinerek, "20 yılda İzmir belediyelerinin yaptığını tüm ülke yapabilseydi, bugün bu sorunları konuşmuyor olurduk," şeklinde konuştu. İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan ise, “Sokak hayvanı yoktur, sokağa atılan hayvan vardır. Onlara sahip çıkın,” diyerek hayvan sahiplenmenin önemine dikkat çekti.

Psikolojik Yararlar ve Toplumsal Duyarlılık

İzmirliler Derneği Başkanı Uzman Psikolog Ahmet Konya, hayvan sahiplenmenin insan psikolojisine olumlu katkılar sağladığını vurgularken, Doğaya ve Hayvanlara Ahbap Derneği'nin kurucusu Sibel Çakır, doğal afetlerdeki aktif çalışmalarını anlattı. İZÇEV ve İzmir Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Kaan Ceylan, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda dernek olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Özgür Özel'den Destek Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de bir mesaj göndererek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti. Özel, “Hayvan haklarını savunmak, hepimizin görevi,” mesajıyla etkinliğe büyük destek verdi.

Etkinlik sonunda, sahiplendirilen hayvanların sertifikaları Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ve diğer konuklar tarafından yeni sahiplerine verildi. 26 can dostunun sıcak yuvalara kavuşması, katılımcılar arasında büyük bir mutlulukla karşılandı.


Bakmadan Geçme