İzmir de ses yükseltti

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için açılacak maden sahasında ormanlık ve zeytinlikleri korumak için iki yıldır çevreciler ve İkizköylüler nöbet tutuyordu. Köyülülerin ve çevrecilerin iki yıllık nöbetine son verildi.
İkizköy'e jandarma ve TOMA'nın girmesiyle ağaçların kesimi başladı. Bu olaydan sonra İkizköy sakinleri ve çevreciler ormanlarının kesilmemesi için destek istediler. Bu destek çağrısının ardından Muğla'nın çevre illerinden vatandaşlar destek için bölgeye gitti. Bölgeye gitme imknı olmayanlar ise bulundukları yerlerden çeşitli basın açıklamaları yaparak Akbelen köylüsüne destek oldular. Yapılan bu destek çağrılarından biri de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti.

YEŞİLE SALDIRI

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin öncülüğünde gerçekleşen 'Akbelen Ormanını Akbelen Köylüsünündür' adlı basın açıklamasına siyasi partiler ve vatandaşlar da katıldı. 'İkizköy halkı yalnız değildir', sloganlarıyla başlayan basın açıklamasını İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Helil Kınay okudu. Bölgede iki yıldır yaşam alanlarının, ormanların, tarım arazilerinin talan edildiğini söyleyen Kınay, 'Ormanlarımıza, yaşam alanlarımıza yönelik bu saldırıyı kınıyoruz' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme