İzmir'de VR gözlükle Anıtkabir ziyareti: Cumhuriyet her yerde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet etkinliklerinde Aliağalı çocuklar nasıl sanal olarak Anıtkabir'e gitti? 101. yıl kutlamaları neden merkeze uzak mahallelerde de büyük ilgi gördü? Hangi etkinlikler çocuklar ve aileler için unutulmaz anlar yaşattı? İzmir'in kırsal bölgelerinde Cumhuriyet coşkusu nasıl hissedildi? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla Cumhuriyet Bayramı'nı merkeze uzak mahallelere taşıyarak, 101. yıl coşkusunu Aliağa'nın Hacıömerli Mahallesi'nde yurttaşlarla buluşturdu. Düzenlenen etkinlikler, hem çocuklar hem de yetişkinler için unutulmaz anlar yaşattı.

ALİAĞA'DA CUMHURİYET COŞKUSU

İzmir'in dört bir yanında organize edilen “Cumhuriyet Her Yerde” etkinliklerinin üçüncü durağı Aliağa oldu. Hacıömerli Mahallesi'nde gerçekleşen şenliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Sedat Kirt katıldı. Aliağalı yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, bando gösterisi ile başladı.

Çocuklar için düzenlenen voleybol ve masa tenisi maçlarıyla başlayan program, teknoloji ve masal atölyeleri ile devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun konseriyle Aliağa halkı keyifli anlar yaşarken, Aliağa Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini verdi. Etkinlik alanındaki gezici kütüphanede çocuklara ücretsiz kitap dağıtıldı.

VR GÖZLÜK İLE ANITKABİR ZİYARETİ

Aliağalı çocuklar, etkinlikte VR gözlükleriyle sanal gerçeklik deneyimi yaşadı. İlkokul öğrencileri, sanal ortamda Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'da yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine karanfil bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitmeni Gülşah Yaman Seyis, “Çocuklarımız çok heyecanlıydı. Özellikle Anıtkabir'i görme fırsatı bulamayanlar için harika bir deneyim oldu” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında ayrıca “Atatürklü Yıllar Fotoğraf Sergisi” de ziyaretçilere sunuldu ve büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) mobil aracı da etkinlik alanında yurttaşlara hizmet verdi.

TEMEL YAPI TAŞI

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç, Cumhuriyet'in Türkiye'nin temel yapı taşı olduğunu vurguladı. Güç, “Ağır bir monarşiden sonra Cumhuriyet'i kurmak bilgelik ve cesaret gerektirir. Bu cesaret, Mustafa Kemal Atatürk'te vardı. Bugün burada, merkeze uzak mahallelerde bile Cumhuriyet coşkusunu yaşatan Başkanımız Dr. Cemil Tugay ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞALI YURTTAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Aliağa halkı, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Vatandaşlardan Aylin Köse, “Çocuklarımız Cumhuriyet coşkusunu yaşasın diye buradayız. Bu etkinlikleri mahallemize kadar getiren Büyükşehir Belediyesi'ne minnettarız” dedi.
İlkokul öğrencisi Ada Türk, “Babam bana sürpriz yaptı ve buraya getirdi. Mahallemizde ilk defa böyle bir etkinlik düzenleniyor” diye konuşurken, beşinci sınıf öğrencisi Elif Bölükbaşı da masa tenisi oynayarak gününü keyifle geçirdiğini söyledi.

İzmirli Gülsüm Özyiğit ise, “Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Daha önce böyle bir etkinlik yoktu. Bu duyarlılık çok güzel” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Etkinliğe katılan Güzin Hamarat, “Atatürk'ümüz bizi duyuyordur umarım. Kalbimizdeki dilekleri de hissetsin” derken, yurttaş Hatice Cengiz, “Biz Cumhuriyet çocuklarıyız, bu coşku hep sürmeli” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlikler, İzmir'in her köşesine Cumhuriyet coşkusunu taşıyarak, büyük bir katılımla 29 Ekim kutlamalarının anlam ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Program şöyle devam edecek:

18 Ekim Cuma - Urla Zeytinler Mahallesi (16.00-19.00)

19 Ekim Cumartesi - Foça Kazım Dirik Mahallesi Köy Meydanı (17.00-20.00)

20 Ekim Pazar - Menderes Çukuraltı Mahallesi (14.00-17.00)

21 Ekim Pazartesi - Seferihisar Ulamış Mahallesi Köy Meydanı (16.00-19.00)

22 Ekim Salı - Çeşme Germiyan Mahallesi (16.00-19.00)

23 Ekim Çarşamba - Selçuk Belevi Mahallesi (16.30-19.30)

23 Ekim Çarşamba - Menemen Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi (18.00-21.00)

24 Ekim Perşembe - Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (16.30-19.30)

25 Ekim Cuma - Kınık Yayakent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (15.00-18.00)

25 Ekim Cuma - Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (16.00-19.00)

26 Ekim Cumartesi - Karaburun Mordoğan Cumhuriyet Meydanı (14.00-18.00)

27 Ekim Pazar - Torbalı Saipler Mahallesi (16.00-19.00)

27 Ekim Pazar - Ödemiş Konaklı Mahallesi Köy Meydanı (18.00-22.00)

27 Ekim Pazar - Dikili Çandarlı Mahallesi (15.00-18.00)

28 Ekim Pazartesi - Bergama Yenikent Mahallesi (14.00-19.00)

29 Ekim Salı - Bayındır Kızılcaova Mahallesi (14.00-17.00)

Kaynak: Aliağa Belediyesi

Bakmadan Geçme