İzmir dijital geleceğini konuştu

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından gerçekleştirilen Dijital Gelecek Zirvesi, İzmir iş...

TAKİP ET

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından gerçekleştirilen Dijital Gelecek Zirvesi, İzmir iş insanlarını buluşturdu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan ve büyük ilgi gören Zirve'de Dijital Gelecek tüm yönleri ile masaya yatırıldı. Gün boyunca konusunda uzman kişiler dijital gelecek konusundaki görüşlerini iş insanları ile paylaştılar. Zirve'nin açılışına Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İTB Genel Sekreteri Erçin Güdücü ile BASİFED'e bağlı derneklerin başkan, yönetici ve üyeleri katıldı. BASİFED Girişimcilik Komisyonu tarafından organize edilen Dijital Gelecek Zirvesi'nin açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, teknolojilerin fayda ve risklerini göz önüne alarak, hayatımıza entegre etmenin öneminin bilincinde ve bu bilinci yaymaya kararlı olduklarını söyledi.
KALKINMA MODELİ
Kadının güçlenmesi için toplumsal olarak aynı dili konuşmak ve ortaklaşmak gerektiğini vurgulayan BASİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Bakanı Betül Sezgin, 'İZİKAD olarak yaptığımız kız çocukları okulları yönetiyor projesinde kız erkek dayanışmasını çok net ve başarılı bir şekilde gördük. Sadece okullarda ve evlerde değil kurumlarda da toplumsal cinsiyet eşitliği çok önemli. Kadınların üst düzey yönetimlerde yer alması sadece kadınlar içi değil şirketlerimiz için de bir kalkınma modeli. Toplumsal cinsiyet eşitliği dediğimiz şey, zihinsel bir dönüşümdür, hayırseverlik programı değildir' diye konuştu.
BASİFED Girişimcilik Komisyonu Başkanı Özden Erten de 1990'lı yıllarda interneti öğrenenlerin bugün dünyayı yönettiği gibi, bugün de yapay zekayı öğrenen ve uygulayanın da dünyayı yöneteceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme