İzmir ekonomisinin kalbi: Kemeraltı

Kemeraltı Günleri'nin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı'nın İzmir'in kalbi olduğunu ifade...

TAKİP ET

Kemeraltı Günleri'nin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı'nın İzmir'in kalbi olduğunu ifade ederek, 'Kemeraltı, İzmir'in en büyük, en eski alışveriş merkezidir. Fakat bu unvana rağmen hak ettiği değeri almıyor. Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Dün Atina'daydım. Kemeraltı'na benzeyen Plaka adında bir mahallesi var. Hemen üzerinde de Akropolis diye bir tarihi kalıntı var. Akropolis, günde 10 bin ziyaretçi alıyor. Yaklaşık 700 – 800 bin nüfuslu Atina, senede 6 milyon turist alıyor. İzmir 1 milyon turistle yetinemez. Kemeraltı, Plaka'nın yaklaşık 10 misli büyüklüğünde. Çok daha geniş bir alan, çok daha zengin kadim bir kültürü var. Dolayısıyla çok daha fazlasını hak ediyor' şeklinde konuştu.

'İZMİR'İN KALBİ ATMALI'

Başkan Soyer İzmir'in kalbine suni teneffüs yapmak istemediklerinin altını çizerek, 'Biz İzmir'in kalbi coşkuyla aksın, coşkuyla çarpsın istiyoruz. O nedenle bugün Kemeraltı'nı sanatla, kültürle, gastronomiyle İzmirlilerle buluşturmak istiyoruz. Bu festivalin amacı bu. Kemeraltı sadece alışveriş merkezi demek değildir. Kültürün, sanatın, gastronominin can damarıdır.' ifadelerini kullandı.

'TURİZM POTANSİYELİ ÇOK BÜYÜK'

Kemeraltı'nın İzmir'in kalbi olduğuna dikkat çeken Soyer, sözlerini, 'Biz bunu yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz uzun, ama inanıyorum ki çok güzel sonuçlar alacağız. Kemeraltı'nın yaratacağı turizm potansiyeli bütün İzmir için turizmin kaldıracı olacak. Çok daha fazlasını hep beraber başaracağız' şeklinde tamamladı.  Soyer'in konuşması özellikle Kemeraltı esnafından büyük alkış aldı.

Bakmadan Geçme