İzmir Ekonomi'ye 'A' kalite ünvanı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye'deki 200 üniversitede eğitim gören 47 bin 761 öğrencinin katılımıyla Üniversite Araştırmaları...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye'deki 200 üniversitede eğitim gören 47 bin 761 öğrencinin katılımıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen memnuniyet araştırmasında büyük başarıya ulaştı. İEÜ, Türkiye genelindeki vakıf üniversitelerine yönelik memnuniyet sıralamasında 6'ncı oldu. Devlet üniversitelerinin dahil edildiği genel memnuniyet sıralamasında ise 10'uncu olan İEÜ, 'A' ünvanını almaya hak kazandı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olarak başarı grafiğini her geçen gün daha üst bir noktaya taşıdıklarını söyledi. Teknolojik altyapı, uluslararası deneyime sahip akademisyenler ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla ön plana çıktıklarını belirten Prof. Dr. Abacıoğlu, 'Bir üniversitenin başlıca görevleri olan eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında giderek artan bir ivmeye sahibiz. Bağımsız merciler tarafından yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor' dedi.

Selcan Uzun

Bakmadan Geçme