İzmir, Gaziler Günü'nü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı vermesi nedeniyle her yıl kutlanan bu anlamlı gün, İzmir Valiliği'nin koordinesinde gerçekleştirilecek programlarla anılacak.

İzmirlilere Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri Çağrısı

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, bu özel günü en coşkulu şekilde kutlamak ve kahraman gazilerimizi onurlandırmak istediklerini belirtti. Vali Elban, yaptığı açıklamada, İzmirli vatandaşları ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri asmaya davet etti. Vali Elban, “Tıpkı diğer millî bayramlarda olduğu gibi, 19 Eylül'de de resmî binaları, askeri birlikler ve karargâhları bayraklarımızla ve Atatürk posterleriyle süsleyeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu anlamlı güne katkı sağlayarak evlerini ve iş yerlerini bayraklarımızla donatmalarını rica ediyorum” dedi.

Gaziler Günü Yürüyüşü ve Çelenk Töreni

19 Eylül Perşembe günü, İzmir'deki Gaziler Günü etkinlikleri, “Kahramanlarla Yürüyoruz” adlı yürüyüş ile başlayacak. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Bu törene, İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği katılacak. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Orhan Aydın günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak.

Kahramanlar Sahada

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek “Gaziler Günü: Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla” adlı spor etkinlikleriyle devam edecek. Bu özel programda, gazilerimizin sahada yer alacağı spor aktiviteleri düzenlenecek, İzmir halkı gazilerle bir araya gelerek onlara destek olacak.

İlçelerde de Törenler Düzenlenecek

Gaziler Günü kapsamında İzmir'in tüm ilçelerinde de törenler düzenlenecek. İlçe kaymakamlarının başkanlığında gerçekleştirilecek bu törenlerde, kahraman gaziler ziyaret edilerek onurlandırılacak ve çeşitli etkinliklerle Gaziler Günü kutlamaları İzmir genelinde coşkuyla idrak edilecek.

Gaziler Günü'nün Anlamı

19 Eylül, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde en önemli adımlardan biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'ni ve bu mücadelenin kahramanlarını anmak için büyük bir önem taşıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin özgürlüğü uğruna canlarını ortaya koyan gazilerimizin fedakarlıkları, Gaziler Günü ile bir kez daha hatırlanıyor ve onurlandırılıyor.

Bakmadan Geçme