İzmir'i selamlayan Atatürk silüeti yeniden güçlendirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe ve Urla arasında yer alan tepeden şehri selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'ye tırmanışını simgeleyen metal silüet panosunu yenileyerek tekrar yerine yerleştirdi.

Yıllar içinde hava ve iklim koşulları nedeniyle yıpranarak devrilen bu simgesel yapı, Fen İşleri Dairesi ekiplerinin atölye çalışmalarıyla tamamen restore edildi.

Uzun yıllar boyunca İzmir-Çeşme otoyolu üzerinde bir sembol haline gelen Atatürk'ün Afyon Kocatepe'deki duruşunu yansıtan metal pano, çevresel etkenler nedeniyle zarar görmüş ve devrilmişti. İlk müdahaleye rağmen kaidesi hasar gören pano, yeniden devrildiği için Fen İşleri Dairesi tarafından bakıma alındı. Çürüyen metal parçalar ve dış görünüm tamamen yenilendikten sonra pano güçlendirilerek yerine monte edildi.

İZMİR'İ SELAMLAMAYA DEVAM EDECEK

Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Şantiye Şube Müdürü Nedim Ersin Külekçi, “Naldöken'deki atölyemizde silüetin arka tarafındaki taşıyıcı sistemi ve tüm paslanmış parçalarını yeniledik. Boya işlemi de uygulayarak 10 günlük bir sürecin ardından panoyu yerine monte ettik. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün silüeti İzmir'i selamlamaya devam edecek” dedi.

Atatürk'ün bu ikonik duruşunu simgeleyen pano, İzmir'i ziyaret edenler için önemli bir sembol olmayı sürdürecek.

Bakmadan Geçme