İzmir'in kalbi 'Alsancak' çamura bulandı!

İzmir'in simge noktalarından biri olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde GDZ Elektrik'in aylardır sürdürdüğü altyapı çalışmaları, bölge halkın ve esnafı mağdur etmeye devam ediyor.

İzmir'de 12 Temmuz'da meydana gelen sağanak yağış sırasında karşıdan karşıya geçerken su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın hayatını kaybetmesinin ardından başlayan çalışmaların sonu bir türlü geliyor.

Özellikle cadde boyunca sökülen parke taşlarının yeniden döşenmemesi ve çevrenin çamur içinde kalması, hem yayaları hem de esnafı zor durumda bırakıyor.

KESİNTİLER HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Çalışmaların gecikmesi sadece esnafı değil, çevrede yaşayan vatandaşları da derinden etkiliyor. Sıklıkla yaşanan su ve elektrik kesintileri, bölge sakinlerinin günlük yaşantılarını olumsuz etkilemiş durumda. Vatandaşlar, şirketten çalışmaları bir an önce tamamlanmasını ve caddenin eski haline dönmesini talep ediyor.

"PİSLİĞİ GÖREN ALSANCAK'A GELMEK İSTEMİYOR"

İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, aylardır süren bu düzenlilikle birlikte eski cazibesini kaybetme noktası geldi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi İşadamları Derneği Başkanı Hami Torcu, belediyenin bu tarihlerde kazı izni vermesi kabul edilemez. Pisliği gören Alsancak'a gelmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Torcu ayrıca şirket ve belediye yetkililerin verdiği bilgilere göre çalışmaların geçtiğimiz hafta tamamlanmış olması gerektiğini söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme