İzmir'in Tekvandocuları Avrupa'dan Madalyalarla döndü!

 İzmir'i gururlandıran bu başarılar, spor dünyasında nasıl yankı buldu? Kaan Yelaldı'nın şampiyonluk serüveni nasıl geçti? Zehra Gürbüz ve Eren Özdemir'in öne çıkan performansları nelerdi? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tekvando sporcuları, Arnavutluk'ta düzenlenen Avrupa Açık Tekvando Şampiyonası'nda büyük başarılar elde etti. Bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanan sporcular, İzmir'e gururla döndü.

Kaan Yelaldı Avrupa Şampiyonu Oldu

54 kilo genç erkekler kategorisinde yarışan İzmir Büyükşehir Belediyeli sporcu Kaan Yelaldı, turnuvada gösterdiği üstün performansla Avrupa Şampiyonu unvanını kazandı. İlk maçında güçlü Fransız rakibi Eliot Guardiola'yı 10-6, 15-8 ve 14-7 gibi net skorlarla mağlup eden Yelaldı, çeyrek finalde Yunan rakibi Dimitrios Zyntzıs'e karşı 11-0 ve 12-0'lık skorlarla ezici bir galibiyet aldı. Yarı finalde bir diğer Yunan sporcu Pantelis Mimigiannis'e karşı yine 12-0 ve 13-0'lık skorlarla üstünlük sağlayan Kaan Yelaldı, finalde İtalyan Yuri Paniccia'yı 11-0 ve 13-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Zehra Gürbüz Turnuvayı Gümüş Madalya ile Tamamladı

Büyük kadınlar 46 kilo kategorisinde yarışan Zehra Gürbüz, turnuvada sergilediği başarılı performansla gümüş madalya kazandı. İkinci turda İtalyan rakibi Giorgia Artica Raggi'yi yenen Gürbüz, çeyrek finalde İspanyol Izguierdo Ana Lopez'i mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Yunan sporcu Magdalini Maria Mytiliniou'ya karşı galip gelen Gürbüz, finalde Bosna-Hersekli Dzejla Makas'a karşı mücadele etti. Zorlu geçen final maçında mağlup olan Zehra Gürbüz, turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Eren Özdemir Avrupa Üçüncüsü Oldu

68 kilo büyük erkekler kategorisinde mücadele eden Eren Özdemir, turnuvada üçüncü olarak bronz madalya kazandı. İlk turda Fransız Saib Badis'i, ikinci turda Danimarkalı Setta Hamad'ı mağlup eden Özdemir, çeyrek finalde Nguilla Yandric karşısında galip gelerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Brezilyalı Souza Diniz Joao Victor'a mağlup olan Eren Özdemir, bronz madalyayla turnuvayı tamamladı.

İzmir'e Büyük Onur

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tekvando sporcularının Avrupa Açık Tekvando Şampiyonası'nda elde ettiği başarılar, İzmir'e büyük bir gurur yaşattı. Sporcuların azmi ve yeteneği, İzmir'in spor alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Bakmadan Geçme