İzmir Karşıyaka'da miniklere farkındalık eğitimi!

Karşıyaka Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için okullarda farkındalık eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Tüm detaylar haberimizde...

Karşıyaka Belediyesi, hayvan hakları konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla sürdürdüğü farkındalık çalışmalarını çocuklarla buluşturuyor. Okullarda düzenlenen farkındalık eğitimlerinde, miniklere hayvan sevgisi aşılanırken, sevimli dostlar da eğitimlere eşlik ederek çocukların ilgisini çekiyor. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, geleceğe bırakılacak en değerli miraslardan birinin hayvan sevgisi olduğuna inandıklarını belirterek, bu kapsamda eğitim çalışmalarının süreceğini ifade etti.

CAN DOSTLAR EĞİTİME RENK KATTI

Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Kutlu Dayıoğlu Innerwheel Atakent Kulübü iş birliğiyle Mavibahçe ve Karşıyaka'nın Filizleri Anaokullarında gerçekleştirilen etkinliklerde, veteriner hekimler ve teknikerler öğrencilerle buluştu. Sevimli bir köpek, tavşan, ginepig ve evcil bir yılanın katılımıyla renklenen etkinlikte çocuklar, hayvanlara olan sevgilerini pekiştirirken, aynı zamanda hayvan bakımı ve beslenmesi hakkında da önemli bilgiler edindi. Eğitimler, Karşıyaka'daki farklı okullarda devam edecek.

''BULUŞMALAR SÜRECEK''

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kısırlaştırma, bakım ve aşılama çalışmalarının yanı sıra toplumsal farkındalık yaratacak projelerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Gelecek nesillere hayvan sevgisini miras bırakmak için eğitimlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Hayvan haklarına duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla bu buluşmaların devam edeceğini vurgulayan Ünsal, çocukların hem eğlenerek öğrendiğini hem de hayvan hakları konusunda bilinçlendiğini söyledi.

Kaynak: Karşıyaka Belediyesi

Bakmadan Geçme