İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşümde kritik adım! Askıda olan ne?

Kemalpaşa'nın Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'nde 80 hektarlık riskli alan için hazırlanan kentsel dönüşüm planlarında son durum nedir? Tüm detaylar ve dahası haberimizde...

Kemalpaşa'nın Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'ni kapsayan yaklaşık 80 hektarlık riskli alanın imar planları 4. kez askıya çıktı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan planlar, 25 Ekim 2024 tarihine kadar askıda kalacak. Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, kentsel dönüşüm sürecinde sona yaklaşıldığını belirterek, “Vatandaşlarımızın haklarını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ AŞAMA

Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'ni kapsayan kentsel dönüşüm planları, ilgili itirazların değerlendirilmesinin ardından yeniden askıya çıkarıldı. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hazırlanan imar planları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Söz konusu alanlarda minimum parsel büyüklüğü 500 m², kat yüksekliği en fazla 6, emsal ise 1.80 olarak belirlendi. Planlar, 25 Ekim 2024'e kadar askıda kalacak.


Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların haklarını koruma ve kamu yararı odaklı çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Türkmen, “İlgili kurumlarla birçok toplantı yaparak süreci başlattık ve artık sona geldiğimize inanıyorum. İmar planlarının kesinleşmesinin ardından hızlıca inşaata başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kemalpaşa Belediyesi

Bakmadan Geçme