İzmir Konak'ta çöp ev temizliği şok etti!

10 ton atık çıkarılan evde başka hangi tehlikelerle karşılaşıldı? Konak Belediyesi, çöp ev ihbarlarına nasıl daha hızlı yanıt veriyor? Daha temiz bir Konak hedefi için başka hangi projeler hayata geçirilecek? Çöp ev temizliklerinin çevre ve halk sağlığına etkileri nelerdir? Vatandaşlar, çöp ev ihbarlarını iletmek için hangi yöntemleri kullanabilir? Temizlik çalışmaları sırasında karşılaşılan en büyük zorluklar neler? Tüm detaylar haberimizde...

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen çöp ev ihbarlarına hızla müdahale etmeye devam ediyor. Son olarak, Murat Reis Mahallesi 176 Sokak'ta bulunan bir apartman dairesinde gerçekleştirilen temizlik çalışmasında, yaklaşık 10 ton atık eşya ve çöp çıkarıldı.

Ekipler, çöp evin bulunduğu dairenin tüm odalarının kullanılmaz durumda olduğu ve ev eşyaları, plastikler ve hurdalarla dolu olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Temizlik çalışmaları gün boyu sürdü ve sonuç olarak 3 kamyon dolusu atık, evden çıkarıldı. Evin temizlenmesinin ardından dezenfekte işlemleri de yapıldı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak için her zaman görev başında. ‘Daha temiz bir Konak' hedefimiz doğrultusunda aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Çevre ve halk sağlığının korunması adına belediyemiz üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Son 6 ay içerisinde 9 çöp evin temizlendiğini belirten belediye ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarları hızlı bir şekilde değerlendiriyor. Çöp ev ihbarları, belediyenin (0232) 484 53 00 telefon numarasından veya Konak Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden iletilebiliyor. İhbar için buradan şikayet dilekçesi oluşturulabilir.

Kaynak: Konak Belediyesi

Bakmadan Geçme