İzmir merkezli suç örgütü operasyonu

İzmir merkezli suç örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli suç örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Üye Olmak”, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti” ile “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçları çerçevesinde geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Soruşturma sürecinde elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 Ekim 2024 tarihinde İzmir, İstanbul, Bursa, Manisa, Konya, Van, Giresun ve Ağrı illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

40 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında toplam 44 adrese baskın yapıldı ve 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 şüphelinin tutuklandığı, bu kişilerin halen cezaevinde bulundukları bildirildi. Ayrıca, 2 şüphelinin başka suçlardan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.

KAMUOYUNA BİLGİ VERİLECEK

Gözaltına alınan şahıslar hakkında işlemlerin devam ettiği, el konulan materyaller üzerinde de incelemelerin sürdüğü ifade edildi. Şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceği belirtildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğü ve süreçle ilgili kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme