İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor: Hazır mısınız?

İzmir'de heyecan dolu bir sinema deneyimi başlamak üzere! 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 30 Ekim'de kapılarını açacak. Peki, bu yıl hangi filmler ödül için yarışacak? Kristal Flamingo'nun sahibi kim olacak? Sinemanın geleceği için yaratıcı projeler geliştiren genç zihinler, nasıl bir yolculuğa çıkacak? Festivale dair tüm detaylar ve sürprizler için geri sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 30 Ekim Çarşamba günü kapılarını açıyor. Festival, 3 Kasım tarihine kadar sürecek ve bu yıl 9 kategoride Kristal Flamingo ödülleri sahiplerini bekliyor.

FESTİVALİN DETAYLARI

Festival, sinema yazarı Vecdi Sayar'ın direktörlüğünde, 12 bölümden oluşan zengin bir program sunacak. 6 kıtadan 30 ülkeden toplam 58 film, festivale katılacak. Festivalin yarışma bölümlerinde, Ulusal Yarışma'da 2023-24 yapımı ve özgün müziğe sahip 9 film, Uluslararası Yarışma'da ise müzik temalı 19 ülkeden 9 yapım ve ortak yapım yarışacak. Ödül töreni, 3 Kasım akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

JÜRİ ÖDÜLLERİ VE ÜYELER

Uluslararası Yarışma'nın jüri başkanlığını Fransız yönetmen-senarist-yapımcı Marie-Castille Mention-Schaar üstlenirken, İtalyan besteci Giorgio Giampa, Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos, Alman yazar Daniel Kothenschulte ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gürata da jüri üyeleri arasında yer alıyor. Ulusal Yarışma Jürisi ise yönetmen Reis Çelik'in başkanlığında toplanacak.Festivalde verilecek Kristal Flamingo ödülleri, 9 farklı kategoride yarışacak filmler için dağıtılacak. Ayrıca, yedi kişilik bir jüri, açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen son yılın en başarılı dizi müziklerini seçecek.

GÖSTERİM MEKANLARI VE YAN ETKİNLİKLER

Festivaldeki gösterimler, İstinyePark Teras Renk Sinemaları, Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat Merkezi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası gibi mekanlarda gerçekleştirilecek. Yarışmalar dışındaki bölümler arasında özel gösterimler, ustalara saygı, üç kıtadan üç film ve canlandırma sineması gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Ayrıca, festival kapsamında düzenlenecek söyleşilerde, "Sınır Tanımayan Sinema" bölümünde İranlı, Filistinli ve Hintli yönetmenlerin filmleri gösterilecek. Usta karikatürist Necati Abacı'nın “Sanatçı Portreleri” sergisi ve Esat Erçetingöz'ün “İzmir'in Flamingoları” adlı dijital fotoğraf sergisi de festivale eşlik edecek.

ÜCRETSİZ GÖSTERİMLER

Goethe Institute, Institut français, İtalya İzmir Konsolosluğu ve Liszt Institute gibi kurumların desteğiyle gerçekleştirilen festivalin tek gala gösterimi dışında tüm gösterimler ücretsiz olacak. Festival programına ve detaylarına, festivalin sosyal medya hesaplarından (ifmfest) ulaşılabilecek.
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, sinemaseverler için bir araya gelme, yenilikçi projeleri keşfetme ve müzikle sinemayı buluşturma fırsatı sunuyor. Tüm katılımcıları bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet ediyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Bakmadan Geçme