İzmir üretici pazarını sevdi

Kültürpark'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan üretici pazarı üreticileri, üretici kooperatiflerini doğrudan tüketici ile buluşturuyor. 2019 yılından beri kurulan pazarın müdavimleri var

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki başkanı Tunç Soyer'in projesi olarak 2019 yılında Kadifekale ve Kültürpark'ta üretici pazarları açıldı. Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturmak amacıyla açılan pazarlardan Kadifekale Pagos Üretici Pazarı başarılı olmazken, Kültürpark'ta düzenlenen pazar, 5 yıldır hem üreticiden hem de tüketiciden ilgi görüyor. Her Çarşamba Kültürpark Lozan Kapısı ile Fuar Evlendirme Dairesi arasındaki yolda kurulan pazara İzmir'in farklı ilçelerinden üretici kooperatifleri, kadın kooperatifleri, bağımsız üretici çiftlikleri ve küçük üreticiler katılıyor. Alsancak ve Çankaya çevresinde çalışanlar, o bölgede oturanlar gün boyu alışverişlerini üreticiden yapıyorlar.

PAZARDA KİMLER SATIŞ YAPIYOR

Kültürpark üretici pazarında Ödemiş, Tire, Torbalı, Selçuk, Karşıyaka Yamanlar, Menemen, Seferihisar, Kemalpaşa, Bergama ilçelerinden bağımsız üreticiler kadar üretici kooperatifleri de stand açarak satış yapıyorlar. Taze meyve sebzeden, ata tohumlu ekmeklere, zeytin ve zeytinyağından bala, konserveden el emeği aksesuarlara, yumurtadan Ege otlarına, kuru incirden baharata kadar her şeyi pazarda bulmak mümkün.

Karabağlar Kavacık Üretici Kooperatifi Kavacık üzümü ve bu üzümden yapılan ürünleri,
Bergama İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi zeytin ve zeytinyağı ürünleri,
Kemalpaşa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bal ve polen ürünlerini,
Kemalpaşa Dereköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bal, zeytin, zeytinyağı ve konservelerini,


Dereköy Gökyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bal, polen,
Turna Kadın Kooperatifi el ürünü takı ve aksesuarlar
İzmir Neşeli Tavuklar Çiftliği yumurta
Seferihisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ata tohumu karakılçık ekmeği, taze meyve sebzeyi organik, taze, aracısız bulmak isteyen tüketici ile buluşturuyor. Fiyatlar da semt pazarlarından farklı değil.

Üreticiler her Çarşamba Kültürpark Lozan Kapısı girişinde ürünlerini alıcılarıyla buluşturmak için hazır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme