İzmir Urla'da rekor bütçe açıklandı: Okuduklarınıza inanamayacaksınız!

Bu dev bütçeyle hangi projeler hayata geçirilecek? Şeffaf yönetim anlayışıyla hazırlanan bütçe, Urla'nın gelişimine nasıl katkı sağlayacak? Başkan Selçuk Balkan, kaynakların nasıl kullanılacağını ve bu bütçenin halk için ne anlama geldiğini nasıl açıklıyor? Bütün bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde...

Urla Belediyesi, 2025 yılı bütçesini 1 milyar 150 milyon TL olarak onayladı. Bütçe, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde hazırlandı.

Urla Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın üçüncü oturumu, Belediye Başkanı Selçuk Balkan'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Meclisin ana gündemi olan 2025 Mali Yılı Performans Programı ve 2025 Yılı Bütçe Tasarısı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Selçuk Balkan, bütçenin, belediyenin öz kaynaklarıyla ve vatandaştan alınan vergilerin, tamamen vatandaşların hizmetinde kullanılacak şekilde hazırlandığını vurguladı. "Bu bütçeyi hiçbir taşınmazı satmadan hazırladık. Urla'nın gelişimi için bu bütçeyi en iyi şekilde kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın,” dedi.

ŞEFFAF YÖNETİM VURGUSU

Başkan Balkan, ülkenin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Urlamız, doğası, tarihi ve kültürü ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun için çok çalışacağız ve bu güzellikleri korumak için mücadele edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Balkan, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Hiçbir zaman insan odaklı, dürüst, şeffaf ve güvenilir yönetim anlayışından şaşmayacağız," dedi. Ayrıca, hizmetlerin eşit ve adil bir şekilde tüm mahallelere ulaştırılacağına dair söz verdi.

Urla Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesinin, ilçenin geleceği ve halkın refahı için önemli bir adım olduğu vurgulandı. Bütçe, Urla'nın potansiyelini artırmayı ve vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Urla Belediyesi

Bakmadan Geçme