İzmir yaz günlerine mi dönüyor? 8 Ekim 2024 hava durumu

İzmir'de 8 Ekim Salı günü nasıl bir hava bekleniyor? Nem oranı neden bu kadar yüksek olacak? Rüzgarın etkisiyle serinlik hissedilecek mi? Günün en yüksek sıcaklığı ne zaman olacak ve açık hava planlarını nasıl etkiler?

İzmir, 8 Ekim Salı günü sakin ve ılık bir hava geçirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, şehirde gün boyunca az bulutlu bir gökyüzü hâkim olacak. Sıcaklıklar, sonbaharın kendini hissettirdiği bu günlerde, oldukça dengeli bir seyir izliyor.

Sıcaklıklar 18°C ile 28°C Arasında Değişecek

Sabahın erken saatlerinde en düşük 18°C olarak ölçülecek sıcaklıklar, öğle saatlerine doğru 28°C'ye kadar çıkacak. Gün içinde güneşin etkisiyle sıcaklık artışı beklenirken, özellikle sabah ve akşam saatlerinde hafif bir serinlik hissedilebilir.

Nem Oranı Yüksek Olacak

Nem oranı ise gün boyunca oldukça yüksek seviyelerde seyredecek. En düşük %55, en yüksek %96 nem oranıyla özellikle sabah saatlerinde şehirde hafif bir nemli hava hissedilebilir. Bu durum, rüzgarın hafif esmesiyle birlikte özellikle sahil kesimlerinde hissedilir bir rahatlama sağlayabilir.

Batıdan 16 km/sa Hızında Rüzgar

Rüzgar, batı yönünden eserek saatte 16 km hıza ulaşacak. Bu hızda bir rüzgar, gün boyunca hafif bir serinlik yaratırken, açık hava etkinliklerini de etkilemeyecek düzeyde olacak. Özellikle deniz kenarında yürüyüş yapmak isteyenler için bu rüzgar, hoş bir esinti sağlayacak.

İzmir genelinde güzel bir hava beklenirken, hafta sonu planları yapacak olanlar için bu dengeli ve ılık hava, açık havada keyifli zaman geçirmek için uygun bir ortam sunuyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme