İzmir’de elektrik akımı can aldı

İzmir’in Alsancak semtinde meydana gelen elektrik kaçağından bir kişi elektrik akımına kapılırken, onu kurtarmaya çalışan arkadaşı...

İzmir'in Alsancak semtinde meydana gelen elektrik kaçağından bir kişi elektrik akımına kapılırken, onu kurtarmaya çalışan arkadaşı da aynı akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saat 19.00 sularında gerçekleşti. Elektrik akımına kapılan kişinin elini tutan arkadaşı, bu sırada akıma kapıldı ve ikisi de el ele can verdi. Olayın ardından çevrede bulunanlar, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.

'NEDEN FAZ KESİCİLER DEVREYE GİRMEDİ?'

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yetkilileri göreve çağırarak olay anında olay yerinde bulunduğunu ifade etti. Bulut, sistemin kendini kapatmama nedeninin araştırılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kaydetti:

'Olay anında Serdar Seçkin başkanımla oradaydık. 10 metre önümüzde oldu. Fakat böyle bir elektrik kaçağında yeraltı tesisatlarındaki elektrik kaçağında sistemin neden kendini kapatmadığını sorgulamak gerekiyor. Neden faz kesiciler devreye girmedi? Neden topraklama sistemi devreye girip kendini kapatmadı? Bunu sorgulamak gerekiyor! Çünkü artık her yerde yeraltı tesisatı var kablolar yerin altından gidiyor. Oralardaki bir kablo sıyrılması bir arıza derhal kesicileri devreye sokmalı bu neden olmadı iki tane can gitti çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyorum

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden baş sağlığı mesajı paylaştı. Başkan Mutlu, olayın takipçisi olacağının vurgusunu yaparak, 'Akıl almaz bir ölüm haberiyle sarsıldık. Bugün yağan şiddetli yağışta, Enver Dürdar Başar Sokak'ta oluşan elektrik kaçağından akıma kapılan 2 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Vatandaşlarımızın ölümüne sebep olan olayı titizlikle araştıracak, konunun takipçisi olacağız' dedi.

LEYLA BİLGİ

 

Bakmadan Geçme