İzmir’de 'Genç Perspektifiyle E-Çalıştay' düzenleniyor

18 Temmuz’da dijital ortamda gerçekleştirilecek olan bu çalıştaya 55 sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediyelerinden temsilciler...

18 Temmuz'da dijital ortamda gerçekleştirilecek olan bu çalıştaya 55 sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediyelerinden temsilciler katılacak.

Bu önemli etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2025-2029 yıllarını kapsayan yeni Stratejik Planı'nın hazırlık sürecinde, etkileşimde olunan paydaşların görüşlerinin alınması amacıyla gerçekleştirilecek. Gençlerin ihtiyaç ve taleplerini merkeze alan belediye, bu çalıştay ile hizmet yol haritasını belirlemeyi hedefliyor.

Çalıştaya Ege Genç İş İnsanları Derneği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve diğer meslek odalarının temsilcileri de katılacak. Çevrim içi olarak gerçekleştirilecek çalıştayda, katılımcılık ve demokrasi, sağlık ve spor, eğitim ve istihdam, kültür ve sosyal hayat gibi temel konular ele alınacak. Bu konular etrafında gençlerin karşılaştığı sorunlar ve beklentiler tartışılarak, çözüm önerileri sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalıştayın geniş çapta katılım ve kapsayıcılık esaslarına göre düzenlenmesini sağlıyor. Bu kapsamda, 55 sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediyelerinden temsilciler, dijital platformda bir araya gelerek İzmir'in geleceği için fikir alışverişinde bulunacak.

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Bakmadan Geçme