İzmir’de Sağlık turizmi zirvesi

Batı Anadolu Sağlık Turizmi Derneğinin düzenlediği Sağlık turizmi zirvesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı. İzmir’de sağlık turizmini...

Batı Anadolu Sağlık Turizmi Derneğinin düzenlediği Sağlık turizmi zirvesi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başladı.

İzmir'de sağlık turizmini daha ileriye götürmek yönelik düzenlenen zirveye; İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay, Batı Anadolu Sağlık Turizm Derneği Onursal Başkanı Tuncer Kelleci,
iş dünyası ve sağlık sektörünün temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

İzmir'de Sağlık turizmi zirvesi

'İZMİR'DE ŞARTLAR MÜSAİT DURUMDA'

Programın açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye'nin ve İzmir'in sağlık turizminde önemli bir yol katettiğine vurgu yaptı.

İzmir'in sağlık turizmi için gerekli tüm altyapıya sahip olduğunu belirten Vali Elban, 'Ülkemiz ve ilimizde sağlık turizmiyle ilgili şartlar çok müsait durumda. Dünya sağlık turizmi açısında iyi durumlarda olan ülkelerden birisiyiz. Sağlık turizminde daha üst sıralara çıkabilmemiz için daha seçici, gelir getirici ve katma değerli hizmet sunulması gerekiyor' dedi.

HEDEF TÜRKİYE'Yİ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE REFARANS HALİNE GETİRMEK

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hedeflerinin Türkiye'ye sağlık alanında en üst noktaya taşımak olduğunu söyleyerek, 'Geçen yıl sağlığı için Türkiye'ye gelen 3 milyon hastadan 5 milyar dolar gelir elde edildiğini aktaran Çankırı, 'Hedefimiz Türkiye'yi sağlık alanında global referans noktası haline getirmektir. Ancak sadece bugünün başarılarıyla yetinmemeli, geleceğe dair hedeflerimizi de belirlemeliyiz. Türkiye'yi insanların kaliteye geldiği bir sağlık turizmi cenneti haline getirirsek bu yüzyılda sağlık turizminde damga vuracak hale geliriz.' diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY ZİRVEYE KATILMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, şehir dışında olduğu için programda yer alamazken Cemil Tugay'ı temsilen zirvede konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, İzmir'in her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de farkını ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Batı Anadolu Sağlık Turizmi Derneği (BASTDER) tarafından İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir Zirvesi düzenlendi.

'HER TÜRLÜ ÇALIŞMADA YER ALACAĞIZ'

Okyay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Dr. Cemil Tugay, iki konuya çok önem veriyor. Bunlardan ilki, İzmirli gençlerin bu topraklarda işini, aşını bulması çalışmalarına öncülük etmek, diğeri de İzmir'in sağlığını, insan, hayvan ve ekosistemi ile tek sağlık şemsiyesi altında yapılandırmak. Başkanımız yerel seçim sonrası bir başka seçimle Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı da oldu. Orada da ilk andan itibaren sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Bunların hepimiz için önemli ve öncelikli olduğunu biliyorum. İzmir'imiz, coğrafi olarak stratejik konumu, ulaşım kolaylıkları, tarihi gü ellikleri, termal kaynakları, zengin sağlık altyapısı, uluslararası düzeyde sağlık işletmeleri, nitelikli sağlık personeli ve destekleyici diğer kaynakları sağlık turizminde önemli bir konumundadır. Bu toplantının, kentimizin potansiyelin nasıl daha iyi kullanılacağı ile ilgili iyileştirmeler ve yeni yaklaşımların geliştirilmesinde önemini İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biliyoruz. Bu nedenle, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir sağlık turizmi sektörünün görünür kılınmasında, destinasyon olarak imajının güçlenmesinde, markalaşmasında her türlü çalışmada yer alacağımız muhakkaktır. Birlikte çalışacağız'

İzmir'deki sağlık potansiyeli ve iyileştirilmesi gereken durumların görüşüldüğü zirvede; 'Türkiye'de sağlık turizminin bugünü ve yarını', 'Sağlık turizminin parlayan yıldızı İzmir' ve 'Sağlık turizminin paydaşlarına sağladığı faydalar' başlıklı oturumlarda katılımcılar bilgilendirildi.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme